Prijevremena djelomična otplata kredita

Savjeti / Zoran Šuster / 08/05/2014 / 0 komentar

savjetiKorisnik ste stambenog kredita i u određenim vremenskim periodima u mogućnosti ste uplatiti veći iznos novčanih sredstava od definiranog iznosa anuiteta. Za kredite ugovorene s promjenjivom kamatnom stopom banke ne mogu u slučaju prijevremene djelomične otplate naplatiti naknadu.

Često nam nije dovoljno jasno objašnjeno što podrazumijeva pojam prijevremene djelomične otplate kredita.

U većini poslovnih banaka dobit ćete odgovor da možete vršiti uplate većih iznosa novčanih sredstava. Međutim, u slučaju fiksne kamatne stope, ono podrazumijeva samo smanjivanje glavnice.

Smanjivanjem glavnice kredita smanjit ćete iznos mjesečnog anuiteta ali ne i rok otplate kredita. Vrlo često banke imaju ponudu u kojoj klijent može odabrati opciju prijevremene djelomične otplate kredita pri čemu se smanjuje rok otplate. Zatražite sami.

Ako je kredit ugovoren s fiksnom godišnjom kamatnom stopom, potrebno je ugovoriti aneks ugovora.

Kada je potrebno ugovoriti aneks ugovora? Koliko iznosi naknada za djelomičnu otplatu kredita? Koliki iznos je potrebno uplatiti da bi se aktivirala prijevremena djelomična otplata kredita na koju banke ne smije naplatiti naknadu?

Odgovori se razlikuju ovisno o određenoj poslovnoj banci. Kreditni posrednik Progreso grupe odgovorit će na sva Vaša pitanja!

Ne preplaćujte svoje kredite!

Skuplji televizor ima bolju sliku. Skuplji kredit ima veću ratu i ništa više. S Progresom štedite prije svega novac i vrijeme. Ispunite Progreso upitnik za kredit.

Idemo na upitnik
Autor: Progreso grupa
 

Komentari

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!