Krediti za nezaposlene

Krediti za nezaposlene – stvarnost ili utopija?

Savjeti / Yetunde Kristina Škorić, Mag. Oec. / 04/08/2014 / 123 komentar

Krediti za nezaposlene traže se sve više, što je razumljivo s obzirom na to da se broj nezaposlenih na burzi rada vrti oko  brojke od 300 000.

Ako ste nezaposleni, novac vam sigurno nikada nije bio potrebniji. Pitate se postoje li krediti za nezaposlene u jednoj od banaka?

Krediti za nezaposlene uz zalog imovine

Lombardni kredit predstavlja vrstu nenamjenskog kredita za nezaposlene koji se odobrava uz zalog financijske ili pokretne imovine. Kredit se odobrava u određenom postotku procijenjene vrijednosti zaloga (95% ili manje).

Najčešće se odobrava na temelju zaloga oročene štednje, stambene štednje, police osiguranja života i udjela u novčanim fondovima.

Rjeđe predmet zaloga mogu biti zlato, nakit, umjetnička djela, stoka, vrijednosni papiri i slično. Budući da se kao instrument osiguranja naplate kredita koristi zalog na pokretnoj/financijskoj imovini, kredit se odobrava bez ocjene kreditne sposobnosti, bez izjave o zapljeni plaće i sl.

Hipotekarni krediti kreditno nesposobnim građanima

Unazad nekoliko godina banke su odobravale kredite bez procjene kreditne sposobnosti građana na temelju zaloga nekretnine.

Posljedice su bile kobne, ljudi su ostajali bez krova nad glavom, djeca na cesti, sudovi su zatrpani, a imidž banaka nikad nije bio lošiji. Krediti za nezaposlene ovog tipa bili su vrlo popularni, ali nije za očekivati da će se ikad vratiti.

Takvi oblici kredita postoje danas još samo u nekim d.o.o. poduzećima i kreditnim unijama koje se bave kreditiranjem građana.

Sms krediti za građane sa stalnim primanjima

Za građane koji nemaju založnu imovinu jedinu opciju predstavljaju takozvani brzi ili sms-krediti.

Riječ je o kreditima do 2.500,00 kn uz naknadu za posuđivanje novaca i do 600,00 kn.

Ovakvo kreditiranje ne podliježe Zakonu o potrošačkom kreditiranju, a odobrava se klijentima sa stalnim oblicima priljeva na račun, bilo da se radi o uplatama s deviznog računa, žiro računa, bilo da rade na ugovor o djelu ili su “zaposleni” bez prijave.

Zaposleni na ugovor o radu na određeno vrijeme

Danas banke nastoje izaći u susret velikom broju građana koji su zaposleni na ugovor o djelu ili na ugovor o radu na određeno vrijeme.

Građani koji dulje vrijeme ostvaruju redovita primanja mogu realizirati kredit za zaposlene na određeno vrijeme u banci. Ako ste zaposleni na određeno vrijeme minimalno 12 mjeseci u istom poduzeću, u mogućnosti ste realizirati nenamjenski kredit i do 30.000,00 €.

Za zaposlene na neodređeno vrijeme koji su ostvarili radni odnos od tri mjeseca također postoji rješenje.

Kod kreditiranja građana zaposlenih na ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o djelu svakako se radi o izuzeću.

Važno je prije svega odabrati pravu poslovnu banku, poslovnicu određene banke, voditelja poslovnice i osobnog bankara određene banke koji će takav kredit odobriti.

Uključivanje provjerenoga financijskog i kreditnog posrednika Progreso grupe koji pomaže pri realizaciji kredita stoga predstavlja logičan potez, naročito nakon što klijent ostvari stalno zaposlenje i potom želi provesti minimalno vrijeme u čekanju do ostvarenja prava na kredit.

Ukoliko ste nezaposleni, možda će vas zanimati teme o zaštićenom računu, deblokadi računa za dugove do 10.000 kn, porezu na štednju,  a tu je i tablica za evidenciju režija i brojila koju vam poklanjamo, a uz pomoć koje se troškovi režija mogu vrlo efikasno staviti pod kontrolu.

Za kraj, pročitajte i kako imati karticu bez obzira na eventualnu ovrhu, te kako plaćati na Internetu ako nemate kreditnu karticu.

Autor teksta: Vera Maroshi

Komentari

  1. Poštovanje…nisam u radnom odnosu ali primam porodiljnu naknadu od 2500 kn, suprug je zaposlen za stalno i ima plaču 5300 kn, ali trenutno nije u mogućosti dič kredit dali bi ja mogla?

    1. Author

      Poštovana,

      budući da niste u radnom odnosu, nije moguće realizirati kredit samo na porodiljnu naknadu.
      Predlažem Vam da ipak provjerimo suprugovu kreditnu sposobnost, možda ipak ima mogućnosti za kredit.

      Lijep pozdrav

          1. Dobar dan,zanima me mogu li uzet 4000 kn
            Ne radim samo 11.12. mjesec jer sam preko udruge otvorila plesni klub koji kreće sada u prvom mjesecu te ću tako moći isplatiti kredit.
            postoji li možda ta mogućnost?
            imam platnu listu za 10.mjesec i ušteđevine te zaručnika koji ima primanja

          2. Author

            Poštovana,

            krediti se ne odobravaju nezaposlenim klijentima. No, kako navodite da imate zaručnika koji ima redovna primanja, možemo provjeriti imate li kakve mogućnosti za kredit.
            Javit ćemo Vam se putem maila za dodatne informacije.

            Lijep pozdrav

        1. Pozdrav trebao bih pozajmicu od 5000kn zaposlen sam i nisam u blokadi

  2. Postovanje… Nisam u radnom odnosu supruga ima porodiljnu naknadu u iznosu pd 2.500kn..i djecjeg dopčatka 2.600..i trebali bi manju pozajmicu u iznosu od 10.000kuna za kupnju automobila koji nam je potreban..zahvaljujem…

    1. Author

      Poštovani,

      ukoliko supruga isto nije u radnom odnosu, onda nažalost, nemate uvjete za kredit. Nije moguće realizirati kredit samo na osnovu porodiljne naknade i dječjeg doplatka.

      Ako je supruga u radnom odnosu i po završetku porodiljnog dopusta se vraća na posao, možemo provjeriti njezine mogućnosti za kredit.

      Pozivam Vas da nam putem kreditnog upitnika ostavite dodatne podatke potrebne za provjeru kreditne sposobnosti.

      Srdačan pozdrav

  3. Pozdrav. Imam 24 godine i majka sam. Trenutno sam nezaposlena. Nasla sam jedan pansion koji je prije dobro poslovao, ali vlasnik se ne zeli time vise baviti. Htjela bih to uzeti u najam, jedino je problem sto mu godisnji najam moram odmah sve platiti. Najam bi bio na 5 godina. Zanima me postoji li ikako mogucnost za podizanjem start up kredita ili kredit za mlade poduzetnike s obzirom da sam nezaposlena? Hvala

    1. Author

      Poštovana,

      postoje posebne kreditne linije za start up i mlade poduzetnike. Budući da se time ne bavimo jer je riječ o kreditima za pravne osobe, savjetujem Vam da se dodatno informirate u poslovnim bankama te na stranicama HBOR-a i HAMAG-a.

      Lijep pozdrav

  4. Mogu li ja dobiti mali kredit ako sam na porodiljnom ?
    Primanja 2300 -2500.

  5. Dobar dan zanima me dal se moze uzet kredit na djecni doplatak

    1. Author

      Poštovani,

      dječji doplatak Vam može povećati kreditnu sposobnost (npr. plaća + dječji doplatak). No, ako primate samo dječji doplatak, on ne može biti samostalno primanje za izračun kreditne sposobnosti.

      Lijep pozdrav

      1. Author

        Poštovani,

        bez redovnih primanja, ne postoji mogućnost realizacije kredita samo uz kuću.

        Ako ste u radnom odnosu, mirovini ili imate drugi izvor dokazivih redovnih primanja, nekretnina može pomoći realizaciji većeg iznosa kredita.

        Lijep pozdrav

  6. Srdačan pozdrav,

    zanima me mogućnost podizanja kredita u iznos otprilike od 8 000 eura. Nisam stalno zaposlen već imam sezonski obrt koji uprihodi veću cifru od navedenog kredita. Zanima me koje su opcije u ovom slučaju, može li se prihod obrta koristiti kao osnovica kreditne sposobnosti ?

    1. Author

      Poštovani,

      u izračun kreditne sposobnosti uzimaju se primitci odnosno dohodak ostvaren u obrtu. Kako navodite da je obrt sezonski, svakako bi trebali provjeriti Vaše rješenje o obrtu te PPI obrazac za prethodnu godinu.

      Lijep pozdrav

      1. Postovani. U radnom odnosu sam u firmo 3 mjeseca i sad mi je produzen ugovor na 6 mjeseci mene zanima dali mogu dignut kredit od 15 000 kn placa mi je 4500kn. Hvala

        1. Author

          Poštovana,

          preduvjet za realizaciju kredita je 3-6 mjeseci staža kod poslodavca. Kako radite na određeno, vjerojatnije je da će Vam trebati minimalno 6 mjeseci staža kod poslodavca.

          Svakako bi bilo dobro da napravimo potrebne provjere. Ostavite nam svoje podatke putem kreditnog obrasca pa ćemo Vam se javiti.

          Lijep pozdrav

  7. Dali ja mogu dobiti od vas pozajmicu ili kredit od 1500 €imam primanja njemačkoj 1600€mjesečno +dj. Doplatak 600 €. Hitno mi je potreban zajam ili kredit.

  8. Postovani,
    Zanima me dal postoji mogucnost da dobim kredit ako sam na porodiljnom?

    Imam jedan kredit ali bi taj htjela zatvoriti sa ovim novim.
    Primanje 3400-3500kn

  9. Postovana !!

    Zaposlena sam u poduzecu tri mjeseca, gore je navedeno da postoji mogucnost i za takve kredite. Da li mi mozete to poblize objasniti?

    1. Author

      Poštovana,

      ako imate bonitet i urednost u plaćanju postojećih obveza, dovoljna su i samo 3 mjeseca staža kod poslodavca.
      Kako bi mogli provjeriti Vaše kreditne mogućnosti, potrebni su nam Vaši dodatni podaci. Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam potrebne podatke ili da nam ostavite Vaš kontakt telefon.

      Lijep pozdrav

  10. Postovani. Zanima me kredit. Imam zasticen racun i na porodiljnom sam. A inace radim u sokol maric vec 12god. Vjerujem da mi mozete pomoci.

    1. Author

      Poštovana,

      nažalost, sve dok se ne vratite na posao, nemate mogućnosti za kredit. Banke koji prihvaćaju osobe na porodiljnom, traže da nisu blokirane i da su uredne u otplatama postojećih obveza.

      Slobodno nam se javite kada počnete raditi.

      Srdačan pozdrav

  11. Pozdrav…imam ugovor na neodredeno…radim u Sokol Maricu..pa me zanima kredit…kako i gdje. Banke me odbijaju radi tog sto je firma pokrenuka predstecajnu nagodbu.postoji li sansa?

    1. Author

      Poštovani,

      predstečajna nagodba poslodavca ne mora biti prepreka za realizaciju kredita.

      Kako bi mogli provjeriti Vaše kreditne mogućnosti, potrebni su nam Vaši dodatni podaci. Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik na i ostavite nam potrebne podatke.

      Srdačan pozdrav

  12. Pozdrav,
    E sad ne razumijem nešto, naslov Vam je Krediti za nezaposlene, imate i objašnjenje tj istaknuti podnaslov Krediti za nezaposlene uz zalog imovine a onda u jednom od odgovora na pitanja čitalaca dajete odgovor da niste u mogućnosti davati kredite nezaposlenima . ??? Fakat ne razumijem.
    Konketno, ja sam nezaposlen, imam stan i želim dići kredit kako bih se zaposlio odnosno kupio jeftiniji auto i s njim se zaposlio kao vozač u Uber-u.
    Mogu li ja dobiti nekakav kredit do cca 25000 kn kao jedan iz istaknute ponude.
    Hvala

    s objašnjenjem kako n

    1. Author

      Poštovani,

      kako je i navedeno u nastavku teksta ovog podnaslova (ako ste pročitali), za ovu vrstu kredita važno je da imate nešto od navedene imovine, koja se daje u zalog banci: oročena štednja, stambena štednja, polica osiguranja života ili udjeli u novčanim fondovima. Ako imate što od navedenog, onda imate mogućnosti kredit. Banci nije prihvatljiv stan kao instrument osiguranja kredit (jer stan ne može vraćati Vaš kredit) i one više ne odobravaju hipotekarne krediti za nezaposlene. Važno je da imate primanja kojima možete osigurati povrat traženog kredita.

      Srdačan pozdrav

  13. Dobar dan zanima me moj muz je predo u pbz banci papire za kredit prije tjedan dana al nama je hica da dobijemo novc najkasnije do petka i sad smo razmisljali da ide zatvoriti tamo racun i otvoriti drugi kaka bi procedura dalje bila i za koliko bi kredid mogo biti odobrit

    1. Author

      Poštovana,

      procedura za ishođenje kredita u drugoj banci ponajprije ovisi o suprugovoj kreditnoj sposobnosti. Neke kredite je moguće realizirati u vrlo kratkom roku (1-3 dana), ako klijent zadovoljava sve uvjete banke.

      Najbolje bi bilo napraviti sve provjere za utvrđivanje kreditne sposobnosti supruga. Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam potrebne podatke.

      Srdačan pozdrav

  14. Poštovani, zanima me da li ja mogu dobiti kredit iako sam na porodljinom, ali sam zaposlena. Hvala unaprijed.

    1. Author

      Poštovana,

      postoji mogućnost kreditiranja osoba za vrijeme primanja nakanade za porodiljni dopust. Važno je da se vraćate na posao po završetku dopusta.

      Srdačan pozdrav

      1. Postovani, imam opg, ali si ne uplacujem mjesecno placu. Dobijam uplate od kultura i poticaja na ziro racun. Da li mogu dobiti neki mini kredit?

        1. Author

          Poštovani,

          realizacija kredita ovisi o poslovanju Vašeg OPG-a. Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik kako bi Vas mogli kontaktirati i zatražiti potrebne podatke za utvrđivanje Vaše kreditne sposobnosti.

          Srdačan pozdrav

    2. Poštovanje primam naknadu za nezaposlene branitelje od 9 mjeseca imam pravo na suprugovu mirovinu koji je bio ratni vojni invalid imam pola kuće u zagrebu i građevinsko zemljište isto u zagrebu dali bi ja mogla dobiti kredit jer se bi s tim kreditom odblokirali i za jos neke potrebe ako da koji iznos i na koliko dugo hvala

  15. Poštovani! Zanima me da li ja kao nezaposlena mogu bit jamac muzu sa nekretninom? On je pod ovrhom pa bi digli kredit da rijesimo dugovanja.

    1. Author

      Poštovana,

      s obzirom na to da ste nezaposleni, jamac možete biti jedino u slučaju da banci nije potreban kreditno sposobnan jamac. To ponajviše ovisi o kreditnoj sposobnosti Vašeg supruga.
      Možete nam proslijediti kontakt broj ili možete popuniti naš kreditni upitnik kako bi mogli provjeriti ima li Vaš suprug dovoljno kreditne sposobnosti za podmirenje dugovanja.

      Srdačan pozdrav

    2. vecer..zanima me dali ja sa primanjem dd..i porodiljnog..mogu uzeti kredit za kupnju kuce ..i dati vam je pod hipoteku uz jamca!?Lp

      1. Author

        Poštovana,

        realizacija kredita za vrijeme primanja naknade za porodiljni dopust ovisi o tome jeste li prije odlaska na porodiljni dopust bili zaposleni te vraćate li se na posao po završetku dopusta.
        U slučaju da niste bili zaposleni i da se ne vraćate na posao, niste u mogućnosti realizirati stambeni kredit.

        Lijep pozdrav

  16. dobro vecer dali mogu podici kredit ako sam u blokadi pa da odblokiram racun alo sam na porodiljnom kao nezaposlena 3 godine..

  17. Zanima me kako idu krediti za osobe koje ne zive u Hrvatskoj..ali imaju drzavljanstvo adresu i sve ostalo..u radnom odnosu sam..primanja su mi 1600 € mjesecno..ali nemam pravo na kredit u Njemackoj jer nemam ugovor na neodredeno..

    1. Poštovana,

      bez kreditno sposobnog sudužnika u mogućnosti ste realizirati samo stambeni kredit, za kupnju ili adaptaciju nekretnine u Hrvatskoj. U tom se slučaju novci iz kredita uplaćuju direktno na račun prodavatelja ili prema troškovniku.

      Kreditno sposoban sudužnik svakako treba biti zaposlen na neodređeno vrijeme kod Hrvatskog poslodavca.

      Srdačan pozdrav!

  18. Postovani sezonski sam radnik sa primanjima od 4 000 kn imam policu zivotnog odiguranja i 20% udjela od cjelokupnog imanja bivseg muza radim stalno samo moram svake 3 godine na biro 2 mj i 2 dana a i tada dobivam 75% place zanima me dali mogu ostvariti kredit

    1. Poštovana,

      navedeni podaci nam nisu dostatni za procjenu Vaše kreditne sposobnosti. Poslat ćemo Vam na e-mail popis informacija koje su nam potrebne.

      Srdačan pozdrav!

  19. Postovanje…iman primanja s zavoda za zaposljavanje 1750 kn….i dobivat cu ih jos 2 miseca….trenutacno sam nezaposlen….otvoria sam racun na erste banci priko godine i pol i nisam ima nikakvih problema …ali iman ovrhu koja mi je upravo sila na racun i polako i nju rjesavam…i neman bas nista na sebi ni stambenu imovinu a ni pokretnu….sad mene zanima da li iman ja pravo na ikakav kredit…..Hvala!!!

      1. Molija bi vas onda za savjet u vezi mog slucaja….sta moram uciniti da bi ima pravo na kredit….ako uopce postoji mogucnost……hvala lipa….

        1. Poštovani,

          kod nas se krediti odobravaju temeljem kreditne sposobnosti. Dakle, trebate biti u radnom odnosu ili mirovinu, minimalno 3 mjeseca kako bi realizacija kredita bila moguća.

          Krediti koji se trenutno odobravaju bez kreditne sposobnosti su lombardnikrediti, a to znači da morate imati oročeu štednju u banci ili postojeću policu osiguranja života koja ima otkupnu vrijednost, pa onda temeljem tog zaloga realizirate kredit.

          S poštovanjem!

  20. Prijavljena sam na neodređeno i placa koja sjeda na racun je 2496 kn.
    Nemam nikakvih zaduženja ni kredita. Da li imam pravo na kredit?

    1. Poštovana,

      da bismo znali je li realizacija kredita moguća potrebni su nam još neki podaci, kao što je solventnost poduzeća u kojem radite, kojih ste godina, koliko dugo u kontinuitetu radite kod trenutnog poslodavca, povijesna urednost u izvršavanju obveza po osnovi dopuštenog prekoračenja, kartica, kredita, jamstva i sl.

      Možete ispuniti detaljno kreditni upitnik na našim internetskim stranicama ili nam proslijediti kontakt broj telefona, kako bismo uzeli potrebne podatke i napravili provjeru Vaše kreditne sposobnosti.

      Srdačan pozdrav!

  21. Poštovanje..
    vlasnica sam obrta za čišćenje objekata od 04.01.2016.Imam redovita primanja po žiro računu na osnovu sklopljenih ugovora tijekom cijele godine.Nemam nikakvih blokada i sve je uredno u odnosu na HROK.
    zanima me dali mogu dignuti ne namjenski kredit?
    hvala

    1. Poštovana,

      u realizaciju kredita bez kreditno sposobnog sudužnika možemo jedino ako Vi sebi mjesečno isplaćujete plaću.
      U protivnom je potreban kreditno sposoban sudužnik.

      Srdačan pozdrav!

  22. Pozdrav. Zanima me kakva je procedura kad se kupuje kuca i na nju se stavlja hipoteka? Dali je to moguce? I kakvi su uvijeti

    1. Poštovani,

      uobičajeno je da se kod realizacije stambenog kredita upisuje založno pravo na nekretninu. Naime, nekretnina je instrument osiguranja otplate kredita. Međutim, to ne isključuje nužnost potencijalnog dužnika da zadovolji kriterije kreditne sposobnosti.

      Dakle, da biste realizirali stambeni ili hipotekarni kredit, morate biti kreditno sposobni (radni odnos ili mirovina, minimalno 6 mjeseci staža na neodređeno, zaposleni u solventnom poduzeću, HROK uredni, ne prezaduženi i dr.). Po realizaciji kredita banka tipično upisuje založno pravo na nekretninu, kao dodatni instrument osiguranja otplate kredita.

      Srdačan pozdrav!

  23. Poštovani,
    Postoji li način dobijanja kredita za državljane BiH? Pozdrav

    1. Poštovani,

      ako ste zaposleni minimalno šest mjeseci na neodređeno vrijeme kod solventnog poslodavca koji je iz Hrvatske i smješten u Hrvatskoj.
      Također morate biti uredno po izvršavanju svih prošlih ili trenutnih obveza, te ne smijete imati ovrhu.
      Morate biti stariji od 22 godine.

      Srdčana pozdrav!

  24. Poštovani,
    da li je moguće dobiti kredit kao državljanin Hrvatske koji radi u BiH.
    Imam nekretninu na moru, koja bi bila garant (hipoteka) za povrat kredita.
    Da li moram biti zaposlen u Hrvatskoj ili je dovoljno moja hipoteka?
    Hvala za odgovor

    1. Poštovani,

      ako radite kod stranog poslodavca za realizaciju gotovinskog, što svakako i jest hipotekarni kredit, potreban je kreditno sposoban sudužnik.

      S poštovanjem!

  25. Postivani. Nakazim se na porodiljnom i imam postojecih zaduzenja. Htjela bih uzeti hipotekarni kredit i vratiti sve. Da li je moguce.

    1. Poštovana,

      ako ste u radnom odnosu ali trenutno na porodiljnom, tada postoji mogućnost realizacije kredita. Trebaju nam Vaši osobni podaci, pa bih sugerirala da nam proslijedite kontakt broj telefona ili ispunite naš web upitnik.

      Ako niste u radnom odnosu, već ste nezaposleni i trenutno na porodiljnom. Tada nažalost nismo u mogućnosti realizirati kredit.

      S poštovanjem!

  26. Postovani zanima me dali mozemo dobiti pozajmicu od 7000 kn,ja sam nezaposlena a imam primanja djecijeg doplatka i porodiljni koje mi iznose mj 3200? Medutim ja sam pod ovrhama i imam zasticeni racun! Hvala

    1. Poštovana,

      nažalost nismo u mogućnosti realizirati kredit klijentima koji nisu u radnom odnosu. Također, na dječji doplatak ne dajemo pozajmice.

      S poštovanjem,

      Vera

  27. Imam pitanje…. Primam djecji 1400 kn i porodiljni jos 3 godine po 1600 kuna… Dali bih mogla dic neki mali kredit kod vas??? Hvala

  28. dobar dan u radnom odnosu sam na odredeno zanima me pozajmice dali dajete plača mi je 3800 trebala bi 2500kn kakva je procedura

    1. Poštovana,

      Progreso grupa je poduzeće koje se bavi kreditnim posredovanjem između klijenata i banaka. Dakle ne odobravamo pozajmice.
      Možemo provjeriti jeste li kreditno sposobni u jednoj od 27 banaka u Hrvatskoj. Uspješni smo kod realizacije kredita urednim klijentima koji su zaposleni na određeno vrijeme u nekom kontinuitetu.

      Da bismo napravili procjenu kreditne sposobnosti, potrebni su nam neki vaši osobni podaci. Možete se javiti u poslovnicu Progreso grupe, proslijediti nam kontakt broj telefona ili ispuniti upitnik na našoj web stranici.

      S poštovanjem,

      Vera

  29. Poštovani,

    Umirovljenik sam , a ujedno imam i registriranu domaću radinost po kojoj ostvarujem mjesečna primanja od 4000 kn. Imam nekretninu u vlasništvu i mogućnost zaloga od 10 000 eura. Postoji li mogućnost da dignem kredit od 40 000 eura?

    1. Poštovana,

      prije svega najbitnija nam je namjena kredita, dakle dižete li sredstva za ulaganje u posao, prijavljenu radinost, ili želite sredstva koristiti nenamjenski?
      Zatim su nam važna Vaša postojeće zaduženja, imate li kredita, kartica, obveze na ime jamstva i sudužništva, minuse po tekućem računu i sl? Plaćate li ih uredno? Koliko iznose mjesečne rate, a koliko glavnice?
      Koje ste godište?
      Vrlo nam je važna i procijenjena vrijednost nekretnine koju biste stavljali u zalog?
      I još neke informacije će nam svakako naknadno biti potrebne.

      Ali ajmo nekim redom. Poštovana gospođo Romina, odakle ste? Odnosno koja Vam je poslovnica Progreso grupe najbliža? Koji je Vaš kontakt telefonski broj. Proslijedit ćemo vaš broj savjetniku koji Vam je najbliže, kontaktirat će Vas, uzet ćemo tražene podatke i napraviti procjenu vjerojatnosti realizacije kredita. Ako je sve uredu, startamo. Realizacija tih iznosa kredita traje nešto dulje zbog procjene nekretnine, pa računajte na 3-4 tjedna.

      S poštovanjem,
      Vera

  30. Postovanje,ja sam trenutno na porodiljnom i ostajem naredne dvije godine.S poslodavcem sam ostala u losem odnosu vec pri samom odlasku na porodiljni.Kredit imam koji uredno otplacujem.Dali bih ja mogla dici novi kredit sa suprugom kao suduznikom koji je stalno zaposlen i kreditno sposoban da zatvorimo postojeci kredit i minus? Hvala

    1. Poštovana,

      građani koji se nalaze na porodiljnom, pod uvjetom da su uredni platiše po postojećim ugovorenim financijskim obvezama, mogu realizirati kredit.
      Međutim jedan od uvjeta je upravo i činjenica da ste u radnom odnosu, bilo na određeno ili neodređeno vrijeme. To znači da je neophodno ovjeriti bančine formulare kod poslodavca. Iz ovog djela da niste ostali u dobrom odnosu s poslodavcem, naslućujem da bi to moglo predstavljati problem. Nažalost bez toga ne ide!

      Ako Vam je poslodavac voljan ovjeriti formulare, proslijedite nam Vaš kontakt broj telefona pa možemo započeti s provjerama vezanim uz realizaciju kredita.

      Srdačan pozdrav!

  31. Zanima me mogu li dobiti kredit od 1000eura ,radim 2 i polgodine ugovor o djelu primanja su redovita?

    1. Poštovani,

      kada ste zaposleni na ugovor o djelu, kredit Vam može odobriti banka kod koje imate otvoreni žiroračun.
      Ne znam kakva je politika vaše banke, vezano uz kredit. Ako preselite žiroračun u drugu banku, morat ćete čekati minimalno 12 mjeseci za odobrenje manjeg iznosa kredita, bez formalnog sudužnika.

      Srdačan pozdrav,

      Vera Maroshi

  32. Nezaposlen sam vec 3 godine radi bolesti.interesira me fali ima kakav kredit ili pozajmica od 2000 kuna. Rok otplate 30 dana .hvala

    1. Poštovani gospodine Jasmine,

      da se nalazite u radnom odnosu, ali ste trenutno na bolovanju, realizacija kredita bi bila moguća.

      Međutim u ovom slučaju je moguća realizacija kredita samo ako imate već neko postojeće oročenje ili sl.

      S poštovanjem,

      Vera Maroshi

  33. Mene zanima ja sam na komplikacijama posao imam na neodredeno…dali ja imam pravo na kredit???

    1. Poštovana,

      navedi podaci nam nisu dostatni da bismo sa sigurnošću mogli tvrditi kako je realizacija kredita moguća.
      “Komplikacije vezano uz trudnoću” nisu problem. Važno nam je da ste u HROK-u uredni, redovito izvršavate postojeće kreditne obveze. Također nam je potrebna informacija o visini Vaših primanja kada niste na “komplikacijama”. Dakle, potrebno je zadovoljiti kriterije matematičkog djela kreditna sposobnsoti.

      Možda bi bilo najzgodnije da nam ostavite broj mobitela kako bismo Vas kontaktirali i došli do potrebnih nam informacija.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

    2. Nikad nisam dizala kredit… Dugovanja nemam a primanja su prije komplikacije bila 3.500 i isto tako i na komplikacijama primam..i naravno posao imam na neodredeno.

      1. Poštovana,

        ako su navedeni podaci moguće je realizirati kredit u iznosu od nekih 100.000,00 kuna. Naravno još nam je važno da ste zaposleni u solventnom poduzeću.

        Svakako nam je za daljnju realizaciju potreban kontakt telefon, a možemo dogovoriti i termin u uredu. Naime, potrebno je napraviti kompletne provjere na temelju Vaših osobnih podataka.

        Srdačan pozdrav,

        Vera

  34. Dali je moguće dobiti kredit,a radim na određeno i manje od god.dana kod istog poslodavca 10mj.

    1. Poštovani,

      realizacija kredita za zaposlene na određeno je moguća samo u slučaju da imate 12 mjeseci staža kod istog poslodavca.

      U protivnom će Vas banka tražiti sudužnika.

      Možemo eventualno napraviti kredit skoring, provjeru, da vidimo da li za 2 mjeseca možete dobiti kredit.

      S poštovanjem,

      Vera

  35. ne razumijem ovo ak sam uredna sa hrokom…nezaposlena sam a porodiljni mi je 1660kn imam zablokiran racun upravo radi toga bi htjela maji kredit a i ostatak bi ulozila u izgradnju prostorije tj nadogradnja djecije sobe

    1. Poštovana,

      pretpostavila sam da ste u radnom odnosu te da momentalno koristite porodiljni.
      Nažalost takav oblik kredita za nezaposlene ne možemo realizirati.

      Ispričavam se zbog nesporazuma.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  36. da li bi imala pravo na bilo koji iznos kredita na temelju porodiljnog koji mam pravo tri godine primat zadnji su mi blizanci a i krajem 9mj im stize braco znaci novih 3god prava

    1. Poštovana,

      postoje krediti za korisnike porodiljnih naknada pod uvjetom da je riječ o HROK urednim klijentima.

      Kredit je moguće realizirati ili temeljem visine porodiljne naknade ili temeljem primanja koja ste ostvarivali prije nego ste otišli na porodiljni.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  37. imam motor koji vrjedi vise od te cjene al ja bih njega ulozio jer on mi je naj manje potrebniji..

    1. Poštovani,

      na pokretnine banke ne odobravaju kredite ako nemate stalnih primanja. Eventualno da je riječ o nekom stroju koji neće gubiti na vrijednost. U ovom slučaju je jednostavno riječ o prevelikom trošku za banku, naime ona mora negdje skladištiti Vaš motor.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  38. Dobar dan zanima me kredit za nezaposlene.do 10.000 kn imam imovinu koju mogu dat za jamstvo dok to ne otplatim.kad bi se moglo tih 10.000 kuna na rok otplate do 12 mjeseci ako je to moguce jer mi je potrebna ta svota a do 12 mjeseci otplate u tom roku mogu otplatit tu svotu novca

    1. Poštovani,

      banke najčešće odobravaju kredite ako kod njih kao zalog stavljate novčanu imovinu (oročenje, polica osiguranja, stambena štednja i dr.) ili dragocjenosti (zlato, drago kamenje i sl.).
      Niste naveli o kojoj je imovini riječ, ali pretpostavljam da ste mislili na nekretninu. Nažalost, banke i same imaju previše nekretnina koje ne mogu prodati, odnosno “unovčiti”, te realizacija kredita uz nekretninu bez s
      stalnih primanja (barem najam) nije moguća.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  39. Lijep pozdrav,
    ne vodim se kao zaposlena osoba i nemam nikakvih nekretnina na svome imenu no imam mjesečna primanja i do 20tisuća kuna kao u prošlom mjesecu što mogu potvrditi izvadkom po tekućem računu.Treba mi hitan kredit od 6-10 tisuća eura kako bih završio apartman na moru.Zanima me postoji li mogućnost da na temelju izvadaka na kojima se vidi priljev novca dobijem kredit.Hvala

    1. Poštovani,

      izvadak o stanju po tekućem računu nažalost nije dovoljan. Potreban je ugovor temeljem kojeg ostvarujete primanja, jer ukazuje na to da Vaša primanja nisu dio sive ekonomije, da će biti kontinuirana i do kojega roka ćete ih dobivati. Također ukazuju na Vašu zaštitu u slučaju da isplatitelj prestane isplaćivati primanja na Vaš račun. To je ujedno i zaštita banke.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

      1. Imam pitanje… Moja žena ne na bolovanju 1godinu ali je zaposlena za stalno vec20 godina kod istog poslodavca dali postoji kakva mogućnost kreditiranja njenom bolovanje je 2150kuna.hvala

        1. Author

          Poštovani,

          možda bi postojala mogućnost realizacije kredita, no za detaljne provjere potrebni su nam dodatni podaci.
          Pozivamo Vas da popunite naš kreditni upitnik kako bi mogli utvrditi Vaše kreditne mogućnosti.

          Lijep pozdrav

    2. Poštovani,

      za sve kredite izuzev lombardnih banka zahtijeva kolku-tolku kreditnu sposobnost. Lombardni kredit podrazumijeva da imate primjerice oročenu štednju od 15.000,00 eura i na temelju položenog novca dignete kredit, s ciljem da ne prekidate štednju. Naravno tada niste u mogućnosti koristiti novčana sredstva iz štednje.

      Kreditna sposobnost podrazumijeva Vašu mogućnost buduće otplate kredita. Priljev po Vašem računu pokazuje da danas možete platiti ratu kredita, ali nije osiguranje banci da ćete to moći napraviti za 3, 6 ili 12 mjeseci. Dakle, svaka banka će Vas tražiti ugovor temeljem kojeg ostvarujete taj priljev novca, zatim će Vas tražiti potvrdu iz porezne uprave i osigurati se da su sredstva stečena zakonski.

      Ako imate prijavljeno iznajmljivanje apartmana kao privatna osoba, možemo pokušati s realizacijom turističkog kredita. Ostavite kontakt broj telefona te će Vas kontaktirati kreditni savjetnik Progreso grupe.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  40. DOBAR DAN ZANIMAA ME DALI KOD VAS MOŽE STRANAC DIĆI KREDIT KOJI RADI I ŽIVI U RH SA PORODICOM I IMA BORAVIŠNU ISKAZNICU RH U RADNOM ODNOSU JE PRIJAVLJEN NA NEODREĐENO I IMA BLOKADU OD STRANE FINE.AKO MOŽE ODGOVOR NA E-MAIL,LIJEPI POZDRAV

    1. Poštovani,

      ako ste zaposleni u Hrvatskoj minimalno 12 mjeseci i imate boravišnu dozvolu u RH, realizacija kredita je moguća. Pitanje je po čemu je blokada i koji je iznos blokade. Također je važno gdje radite, koliko dugo, kolika su Vaša primanja, koliko godina imate i sl.

      Ispunite kreditni upitnik na našoj web stranici, kako bismo mogli napraviti potrebne provjere. Ili ostavite kontakt broj telefona, kako bi Vas naš savjetnik mogao nazvati.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  41. Dali mogu biti suduznik u kreditu ako imam platne liste za 9.10 i 11 mjesec posto mi poslodavac nije uplacivao place na racun od 11 do 3 mjeseca a imam ugovor na neodredeno i stalan posao. Hvala

    1. Poštovana,

      ako pričamo o kreditno sposobnom financijskom sudužniku, nažalost osnovni uvjet su redovita primanja, a standardna dokumentacija su 3 zadnje platne liste ovjerene od strane poslodavca. Za zaposlene u manjim poduzećima banka će tražiti i potvrdu izdanu od strane REGOSa da Vam se doprinosi redovito uplaćuju.

      Bez obzira na ugovor na neodređeno vrijeme, ako vam poslodavac ne isplaćuje plaću u slučaju da dužnik neće biti u mogućnosti vršiti redovitu otplatu kredita, Vi niste u mogućnosti preuzeti tu obvezu na sebe. Pošto je riječ o sudužniku, svakako je riječ o osobi koja dužniku povećava kreditnu sposobnost, što Vi niste u mogućnosti.

      Savjetovala bih da osoba kojoj biste htjeli biti sudužnik, ispuni upitnik na našoj web stranici, ili ostavi kontakt broj telefona. Možda mi možemo pomoći kod realizacije kredita bez sudužnika.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  42. poštovanje
    zanima me d ali se može kod vas dobiti pozajmica od 10 000kn ako ne radim nigdje,ali imam mjesečna primanja od 1800kn sve zajedno
    hvala

    1. Poštovana,

      da bismo mogli odgovoriti na Vaše pitanje potrebni su nam slijedeći podaci: na osnovu čega ostvarujete navedena primanja? Da li su primanja prijavljena i da li se isplaćuju preko računa? Da li postoji ugovor iz kojeg je vidljivo u kojem vremenskom periodu ćete dobivati navedenih 1.800,00 kuna?

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  43. Htjela bi znati dali imam pravo na neki kredit na
    temelju porodiljne naknade i djecjeg doplatka.Suprug radi bez prijave, tako da u obzir za kredit i to dolazi. Postoje li kakve mogucnosti?

    1. Poštovana gospođo Nikolina,

      nažalost s obzirom na to da suprug radi na crno banke ga tretiraju kao nezaposlenog, stoga nam on nažalost nije kreditno sposoban.
      Dječji doplatak predstavlja sredstva namijenjena skrbi djeteta i na to se ne možete zadužiti.

      Ako ste uredni u HROK-u temeljem porodiljne naknade možete dobiti kredit. Ispunite na našoj web stranici kreditni upitnik, ili nam proslijedite kontakt broj telefona.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  44. radim u Italiji,htela bi podići kredit za osnivanje posla (udomiteljske obitelji).
    Treba bi mi kredit do 15.000 eura.
    Srdačan pozdrav!

    1. Poštovana,

      pretpostavljam da je riječ o osnivanju posla na području Hrvatske. U svakom slučaju ovakav kredit ubraja se u investicijske kredite.
      Za potrebu odobrenja kredita banke će tražiti procjenu Vaše kreditne sposobnosti. Dakle potreban nam je uvid u investicijski plan, koji sadrži troškove osnivanja posla, obrtne troškove ali i procjene povrata novčanih sredstava. Osim investicijskog plana potreban nam je nauvid ugovor o radu i platne liste koje dobivate u Italiji.

      Svakako ispunite naš upitnik, pa ćemo detaljnije razmotriti financiranje Vaše ideje.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  45. Imam ovrhu na racunu zaposlen sam imam redovita primanja od 4500tisuce dali bih mogo dobiti kredit

    1. Poštovani,

      Progreso grupa uspjeva u bankama pronaći rješenja za klijente koji imaju ovrhu.

      Međutim, određeni kriteriji moraju biti zadovoljeni, a to su visina ovrhe, radni staž klijenta, solventnost poduzeća u kojem je klijent zaposlen i kreditna sposobnost.

      Dakle, potrebni su nam navedeni podaci da bismo Vam mogli reći da li je realizacija kredita moguća.

      Kontaktirat će Vas kreditni savjetnik Progreso grupe, kako bi uzeo potrebne podatke.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

    2. Poštovani,

      ne prolazi nam Vaš e-mail. Molimo Vas da nam pošaljete drugi kontakt, broj telefona ili neki drugi e-mail, kako bismo vas mogli kontaktirati.

  46. Pozdrav…mozetd li mi pomoci? Otvaram firmu i potrebna mi je pozajmica od 10 000 kn na 45 dana……hvala

    1. Poštovani,

      Progreso grupa bavi se kreditnim posredovanjem za fizičke osobe. Dakle, mi pomažemo klijentima kod realizacije kredita u banci. Ne dajemo pozajmice ni kredite.

      Zahvaljujemo na upitu.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  47. ja sam nezaposlen potreban mi je novac imam 25 godina i nemam ništa od imovine imam sina i podstanar sam dali je ikako moguće da dobijem kredit od 100000 kn da mogu priuštiti svom djetetu nešto u životu najviše od koliko bi mogao vratiti mjesečnu ratu je 500 kn molim vas ako mi možete pomoć u slučaju da se zaposlim plaćo bi veću ratu hvala

    1. Poštovani,

      Progreso grupa se bavi kreditnim posredovanjem, točnije mi smo poveznica između banaka i klijenata.
      Nažalost neki vid kreditne sposobnosti, odnosno primanja morate imati. I ta primanja moraju ići preko papira i računa.
      U slučaju da nemate nikakva primanja tada morate imati barem nešto, što je moguće založiti, neku vrijednost. Tipično je riječ o vrijednosnim papirima, životnom osiguranju, depozitu, zlatu i sl.

      Nažalost u ovakvim situacijama nismo od pomoći.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

      1. Dal je moguce dobiti kredit ako sam zaposlen u stalni radni odnos vise od 3 god radim i redovna primanja zivim u hr sa zenom i djecom a u mene je boravisna osobnaa zena i djete hr

        1. Poštovani,

          nisam sigurna da sam dobro shvatila. Imate boravišnu dozvolu ali enmate državljanstvo? Zaposleni ste tu kod nas, a supruga je Hrvatica?

          U svakom slučaju postoji mogućnost dobivanja kredita.

          S poštovanjem,

          Vera

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!