Krediti za zaposlene na određeno vrijeme

Krediti za zaposlene na određeno vrijeme

Iz ponude izdvajamo / Progreso grupa / 16/07/2021 / 231 komentar

Zastupljenost ugovora na određeno radno vrijeme iz godine u godinu postaje sve veća praksa među poslodavcima.

To pokazuju i dodatne zanimljive brojke. Tijekom 2020. godine, od ukupnog broja novozaposlenih osoba, njih više od 89% je zaposleno na određeno radno vrijeme.

”Zaposlen na određeno radno vrijeme” označava ugovor s privremenim zaposlenjem. To je zaposlenje koje nije stalno.

Kreditiranje zaposlenika na određeno radno vrijeme predstavlja uobičajeni kredit. Velik broj banaka u svojoj ponudi ima kreditne linije za tražitelje kredita koji nemaju stalni radni odnos.

Određeni rizik za banku i dalje postoji pa su uvjeti odobravanja nešto drugačiji.

Progreso upitnik za kredit

Članak detaljno obrađuje temu iz naslova. Ako ste samo u potrazi za najpovoljnijom kreditnom linijom i nemate vremena za čitanje, možete odmah ispuniti upitnik za kredit.

Idemo na upitnik!

Tko su zaposlenici na određeno radno vrijeme

Zaposleni na određeno radno vrijeme točno znaju do kada njihov trenutni ugovor traje. Nakon toga, ugovor se može produžiti ili raskinuti.

Ugovor može trajati do određenog datuma ili do nastupa određene situacije. Primjerice, ugovor traje do završetka projekta.

Ovi zaposlenici imaju kraći otkazni rok te ih je lakše otpustiti. S druge strane, radnik koji radi na određeno vrijeme ne traži nikakve dodatne pogodnosti, a njegova fleksibilnost, uključujući i radno vrijeme, poslodavcu omogućuje da ga po potrebi dodatno angažira. Stoga se postavlja pitanje hoće li poslodavac uistinu otpustiti radnika koji mu je zbog straha od gubitka posla uvijek na raspolaganju.

Rad na određeno radno vrijeme podrazumijeva i rad u agencijama za privremeno zapošljavanje te rad putem ugovora stalnog sezonca.

Agencije za privremeno zapošljavanje

U posljednje se vrijeme sve češće se susrećemo s klijentima koji su se putem agencija za privremeno zapošljavanje zaposlili u velikim i/ili državnim poduzećima. Takva poduzeća bankama ulijevaju povjerenje prilikom donošenja odluke o kreditiranju klijenta.

Međutim, građanima koji su se zaposlili putem agencija ugovori o radu najčešće se produljuju svaki mjesec. Pritom je zaposlenik u radnom odnosu s agencijom, koja s korisnikom sklapa sporazum o ustupanju radnika poduzeću.

Rad preko agencije banke upozorava na poslodavca koji će zaposlenika koristiti kao zamjenu za djelatnika na bolovanju, porodiljnom dopustu i sl. Ali, iako banke ovaj oblik zapošljavanja gledaju s rezervom, odobravaju kredite i zaposlenicima u nekoj od agencija za privremeno zapošljavanje.

Klijenti koji ugovor s poslodavcem produljuju svakih mjesec dana, svakako bi uz standardnu dokumentaciju kreditnog zahtjeva trebali priložiti i ovjerenu potvrdu o produljenju ugovora od strane poslodavca.

Na odluku kreditne komisije pozitivno utječe i potvrda da se klijent ne nalazi na otkaznom roku.

Stalni sezonci

Ugovor stalnog sezonca većinom je zastupljen kod poslodavca koji imaju potrebu za većim sezonskim zapošljavanjem. Obično je riječ o poslodavcima koji se bave turizmom za vrijeme ljetnih mjeseci. Ovaj način zapošljavanja osigurava im da zadrže zaposlenike i u mjesecima kada im nisu potrebni. Za vrijeme nezaposlenosti kod poslodavca, radnik prima naknadu s Zavoda za zapošljavanje te zapravo gotovo cijelu godinu ima stalna primanja.

Unatoč tome, stalni sezonci zasada i dalje predstavljaju rizik za banke. Ponuda kredita uz ovaj oblik zapošljavanja najčešće je uvjetovana uključivanjem sudužnika kao dodatnog osiguranja kredita.

Kako banke gledaju na zaposlene na određeno vrijeme

Iako je danas malo koje radno mjesto trajno sigurno, treba naglasiti da je svakako kompliciranije otpustiti osobu koja je zaposlena na neodređeno radno vrijeme.

Zaposlenici koji su potpisali ugovor o radu na neodređeno vrijeme, ovisno o godinama staža, imaju pravo na dulji otkazni rok i otpremninu. Za banku to znači sigurnost! Naime, korisnik kredita će još neko vrijeme biti u mogućnosti uredno podmirivati svoje obveze ili otpremninom u cijelosti zatvoriti kredit. Bankama je rad na neodređeno vrijeme bio i ostao znak jamstva.

No, stalni je porast broja zaposlenih na određeno radno vrijeme. Zato su i banke odlučnije preuzeti rizik odobravanja kredita i ovoj skupini klijenata.

Krediti se odobravaju bez uključivanja sudužnika, a ovisno o iznosu kredita i uz smanjene instrumente osiguranja kredita.

Postoje veliki poslodavci, nerijetko i javni sektor, koji uobičajeno daju ugovore na određeno radno vrijeme. Građani, koji su zaposleni u tim firmama, obično mogu realizirati kredit uz sve uvjete kao da rade za stalno.

Nikad veći izbor kredita za zaposlene na određeno vrijeme

Surađujemo s većinom banaka, poznajemo njihove uvjete, ali i fleksibilnosti prilikom donošenja odluke o kreditiranju građana zaposlenih na određeno vrijeme, bez uvođenja sudužnika u priču.

Uvjet koji je potrebno zadovoljiti u svim kreditnim linijama kod zaposlenja na određeno je urednost u otplati postojećih obveza. Banke su spremne preuzeti rizik zaposlenja, ali zauzvrat traže urednog klijenta.

Pripremili smo brojna rješenja za građane koji su ugovor o radu potpisali na određeno vrijeme.

Neke od kreditnih linija koje su u ponudi:

  • Krediti za zaposlene na određeno uz minimalno 6 mjeseci staža kod poslodavca

Uobičajeno je da poslodavac upozna svog radnika, ali i radnik poslodavca u prvih nekoliko mjeseci. Najčešće već nakon 3 mjeseca, ako postoje kakve ”trzavice” u poslu, brzo će se otkriti. To su prepoznale i banke.  Zato smatraju da je 6 mjeseci dovoljno razdoblje da klijent shvati odgovornost posla i važnost zadržavanja radnog mjesta, dok s druge strane, poslodavac uočava vrijednost novozaposlenog djelatnika i prepoznaje ga kao kvalitetan kadar.

Primjer

Iznos kredita 70.000,00 HRK
Rok otplate 84 mjeseca
Mjesečni anuitet 991,02 HRK
Osiguranje otplate kredita 5.042,88 HRK
Kamatna stopa 5,05%
Efektivna kamatna stopa* 7,39%

*EKS je izračunat na iznos kredita od 70.000 HRK uz rok otplate kredita od 84 mjeseci, uz navedenu kamatnu stopu, osiguranje otplate kredita te bez naknade za obradu kredita.

Za ovaj iznos kredita potrebna su primanja od 3.970 HRK.

Više o kreditnoj sposobnosti

  • Krediti za zaposlene u agencijama za zapošljavanje uz 12 mjeseci staža kod poslodavca

Bez angažiranja sudužnika, zaposleni u agencija za zapošljavanje imaju uvjete za kredit nakon 12 mjeseci staža kod poslodavca.

Primjer

Iznos kredita 80.000,00 HRK
Rok otplate 59 mjeseci
Mjesečni anuitet 1.556,51 HRK
Kamatna stopa 5,66%
Efektivna kamatna stopa 5,81%

* EKS je izračunat na iznos kredita od 80.000 HRK uz rok otplate kredita od 59 mjeseci, uz navedenu kamatnu stopu te bez naknade za obradu kredita.

Za ovaj iznos kredita potrebna su primanja od 4.560 HRK.

  • Krediti za zaposlene na određeno u malim obrtima ili poduzećima

Kao jedan od glavnih uvjeta u ovoj kreditnoj liniji je minimalno 1 godinu poslovanja poslodavca.

Primjer

Iznos kredita 160.000,00 HRK
Rok otplate 120 mjeseci
Mjesečni anuitet 1.815,14 HRK
Kamatna stopa 6,48%
Efektivna kamatna stopa 6,68%

*EKS je izračunat na iznos kredita od 160.000 HRK uz rok otplate kredita od 10 godina, uz navedenu kamatnu stopu te bez naknade za obradu kredita.

Za ovaj iznos kredita potrebna su primanja od 6.320 HRK.

Što je dulji staž kod poslodavca ili što dulji neprekinuti staž, to je više i opcija za kredit.

Stambeni kredit uz ugovor na određeno radno vrijeme

Ovisno o duljini radnog staža, u ponudi su i stambeni kredit za zaposlene na određeno. Kada je zaposlenje kraće od 12 mjeseci, a dulje od 6 mjeseci, maksimalan rok otplate stambenog kredita je 10 godina.

Sa stažem od 12 mjeseci kod istog poslodavca, nema ograničenja niti u iznosu kreditu, a rok otplate izjednačen je kao i kod ugovora na neodređeno (30 godina).

Danas, zapošljavanje građana na određeno vrijeme u Hrvatskoj ne predstavlja rizično već normalno zaposlenje. Banke su postale toga svjesne, samim time i znatno fleksibilnije kada je u pitanju odobravanje kredita građanima koji iz mjeseca u mjesec produžuju ugovor o radu s trenutnim poslodavcem.

Ne preplaćujte svoje kredite!

Skuplji televizor ima bolju sliku. Skuplji kredit ima veću ratu i ništa više. S Progresom štedite prije svega novac i vrijeme. Ispunite Progreso upitnik za kredit.

Idemo na upitnik

Podijelite članak



Yetunde Kristina Škorić, Mag. Oec.

O autoru
Yetunde Kristina Škorić, Mag. Oec.

članica uprave i direktorica

Yetunde Kristina Škorić, Mag. Oec. rođena je 05.12.1987. godine.
Nakon završetka srednje ekonomske škole, 2006. godine upisuje Ekonomski fakultet u Osijeku, smjer financije... [Pročitajte više]

 

Komentari

  1. Pozdrav!
    Kroz 15 dana cu imati 6 mjeseci radnog staža kod poslodavca, a ugovor na određeno mi traje do 2.10.2023 zanima me koliki je maksimalni iznos koji mogu podići(gotovinski kredit) i možete li mi pomoći u realizaciji?
    unaprijed hvala I lijep pozdrav

    1. Poštovana,

      možete realizirati do 40.000 eura gotovinskog kredita (uz uvjet da zadovoljavate kreditnu sposobnost).

      Rado ćemo Vam pomoći pri realizaciji. Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam potrebne podatke za kontakt.

      Lijep pozdrav

      1. pozdrav

        radim na određeno 5 mjeseci i prosjek place mi je 560 eura ali imam stimulacije i to bude oko 800eura,da li ja mogu podici stambeni kredit i koliki bi iznos moga dobit

        1. Poštovani,

          kako imate ugovor na određeno, važno je da imate najmanje 12 mjeseci neprekinutog radnog staža. Što se tiče Vaše matematičke kreditne sposobnosti, trebali bismo najprije provjeriti mogu li se stimulacije koje imate uzeti u izračun. U nekim bankama je to prihvatljivo, u nekima ne.
          Ukoliko stimulacije budu prihvatljive, kreditno ste sposobni za cca. 150.000 eur. Ako stimulacije ne budu prihvatljive, onda imate mogućnosti za cca. 30.000 eur. Oba izračuna su uz rok otplate na 30 godina.

          Za detaljnije provjere, pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam svoje podatke.

          Lijep pozdrav

  2. Pozdrav, radim u drzavnom Djecjem vrticu, zaposlena od prvog mjeseca,na odredeno do 31.8. 2023god s tim da cu produzivati ugovor bar jos koju godinu dok ne dobijem zastalno. Zanima me da li mogu podici kredit od nekih 400 000 kuna za pravljenje kuce? Primanja su do 6000 kuna. Hvala lijepa

    1. Poštovana,

      uz ugovor na određeno moguće je realizirati stambeni kredit. Obično je potrebno da imate najmanje 12 mjeseci staža.
      Ako Vam je neto plaća 6.000 kn, kreditno ste sposobni za cca. 355.000 kn – 395.000 kn.

      Lijep pozdrav

  3. Pozdrav,
    Zanima me da li postoji kreditna linija za dostavljače,naime radim kao Glovo dostavljač preko godinu dana te su mi primanja za današnje prilike solidna u zimskom periodu oko 10.000 kn a ljeti oko 18.000.
    Prijavljen sam na minimalac,jer kad gledam pa nekima bankama sa mojim primanjima mogu otplaćivati kredit a opet ne mogu jer sam dostavljač.Zanima me da li postoji banka koja bi bila u mogućnosti kreditirati i takva zanimanja,napominjem dami je ugovor na neoređeno,hvala

  4. Postovani. Zanima me mogucnost kredita. Nisam drzavljanin RH ali imam uredno regulisan boravak po osnovu zaposlenja(radno boravisna dozvola). Zbog takvih zakona svake godine se produzava dozvola na godinu do navrsenih 5 god kada se dobija trajni boravak. Samim tim i zaposlenje se vodi na određeno zbog gore navedenih stvari. 2 i pol godine sam kod istog poslodavca bez prekida radnog staza ili bilo cega drugog. Samo se produzuje ugovor . Zanima me kredit od 10 000 €. Sa mjesecnom ratom max 1200 kn. Dali je moguce ? Unapred hvala.

  5. Lijep pozdrav!
    Imam pitanje, ja i moja zarucnica imamo ugovore stalnog sezonca redimo vec dugi niz godina na istom mjestu place su nam 6.500-7000 kn i htijeli bi si dignuti stambeni kredit pa nas zanima dalo smo kreditno sposobni za to.
    Unaprijed hvala

    1. Poštovani,

      budući da imate ugovor stalnog sezonca, banke bi vjerojatno tražile uključivanje kreditno sposobnog sudužnika za realizaciju kredita.

      Ako zaista ima dugogodišnje ugovore, možemo provjeriti da li bi isti bili prihvatljivi bankama bez uključivanja sudužnika.

      Ostavite nam svoje podatke putem našeg kreditnog upitnika, napravit ćemo potrebno provjere i informirat Vas o mogućnosti ostvarenja kredita.

      Lijep pozdrav

  6. Poštovani,

    Radim od 2014.godine kao sezonac u istoj firmi. Zadnje dvije godine sam dobio ugovor za stalnog sezonca. Da li bi mogao realizirati kredit budući da nisam stalno zaposlen (iako imam primanja tokom cijele godine)? Moja prosječna plaća je oko 6000 kuna, a trebao bi mi nenamjenski kredit 50.000 eura na najveći mogući rok otplate.

      1. Pozdrav.. Radim u valamaru 3 godine kao stalni sezonac.. Htjela bi dignut 60 tisuča eura za kupnju stana.. Moja plača se kreče između 5500 do 7000..dali je kako moguče podignut kredit.. Hvala.. Poz

        1. Poštovana,

          uz prosjek plaće od cca. 6.300 kn, moguće je realizirati stambeni kredit u iznosu od 60.000 eura na 30 godina.
          Međutim, ugovor stalnog sezonca može biti prepreka za ostvarenje kredita te u većini slučajeva uključivanje sudužnika u kredit je obvezno.

          Za utvrđivanje mogućnosti ostvarenja kredita, potrebni su nam dodatni podaci. Popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam potrebne podatke za kredit. Kontaktirati ćemo Vas i dati Vam detaljnije informacije.

          Lijep pozdrav

      2. Pozdrav, zanima me dali je moguče dobiti kredit ako imam ugovor o radu na neodređeno vrjeme bez ikakvih dugvanja sam ali radi se o tome što radim za Slovačku firmu a banku imam u HR pritome državljanin sam REPUBLIKE HRVATSKE.
        Ljepi Pozdrav

        1. Poštovani,

          nemamo dovoljno podataka da bismo odgovorili na Vaš upit, ali ovisno o vrsti kredita – realizacija kredita je moguća.

          Kontaktirat ćemo Vas putem maila kako bi nam dali i dodatne podatke za provjeru mogućnosti kreditiranja.

          Lijep pozdrav

  7. Postovanje, dali je moguce dobiti krediti ako se radi na odredeno 3mj, znaci kreditno nisam sposoban ali da mi netko kreditno sposoban pristane bit jamac!
    Hvala

    1. Poštovani,

      kako imate tek 3 mjeseca staža na određeno realizacija kredita je moguća samo uz uključivanje kreditno sposobnog sudužnika.
      Sa 6 mjeseci staža na određeno, sudužnik nije potreban.

      Imate koga da bi Vam mogao biti sudužnik?

      Lijep pozdrav

  8. Pozdrav,

    trenutno sam na zavodu. Inače radim kao sezonac te pretpostavljam da ću sljedeću god dobiti ugovor za stalnog sezonca (plaća bude oko 6000-8000kn), cura ima za stalno te ima primanja oko 5000-6000kn. Sad me zanima da li je moguće dignut stambeni kredit u iznosu od cca 100 000€, ako da u kojem pogledu? Da li ona mora uzet kredit te ja da budem jamac ili obratno? Hvala na odgovoru!

    lp,
    Marko

    1. Poštovani,

      kako ćete tek potpisati prvi ugovor za stalnog sezonca, moguće da banci ne biste bili prihvatljivi za ovu vrstu kredita. Za ostvarenje kredita, Vaša djevojka bi trebala biti sudužnik u kreditu.

      Međutim, uz njezina primanja, maksimalno biste mogli realizirati cca. 60.000 eura – 65.000 eura stambenog kredita.

      Postoje različite mogućnosti povećanja kreditne sposobnosti pa Vam predlažem da nam se svakako javite s dodatnim podacima (kliknite na kreditni upitnik). Napraviti ćemo provjere i uputiti Vas u mogućnosti ostvarenja željenog iznos kredita.

      Lijep pozdrav

      1. Poštovani,
        Suprug bi početkom prvog mjeseca trebao promjeniti poslodavca, s tim da bi zadnji dan rada kod jednog bio 7.1., a prvi kod drugog poslodavca 13.1.
        Kako to može utjecati na njegovu kreditnu sposbnost? Nakon koliko mjeseci u tom slučaju bi mogao dići stambeni kredit?

        Unaprijed hvala,
        Marina

        1. Poštovana,

          obično se tako kratki prekidi između poslodavaca smatraju neprekidnim radnim stažom. Za realizaciju stambenog kredita bit će potrebno primiti 1-3 plaće kod novog poslodavca. Koliko će plaća biti potrebno primiti, ovisi o suprugovom bonitetu, bonitetu poslodavca i kreditnoj sposobnosti.

          Lijep pozdrav

  9. Zaposlen sam na određeno kod istog poslodavca preko 11 godina, sa redovnim otkazima svake 3 godine. Riječ je o javnoj ustanovi u vlasništvu Republike Hrvatske. Plaća je 6760kn +290kn putnih troškova. Da li postoji mogućnost dobivanja stambenog kredita? Na koji maksimalni iznos i na koliko godina otplate?
    Hvala

    1. Poštovani,

      za realizaciju stambenog kredita, uvjet je da imate 12 mjeseci staža kod poslodavca (bez prekida). U određenim slučajevima, moguće je imati i kraći staž, no to ovisi o Vašem bonitetu.

      Što se tiče primanja, maksimalni iznos kredita koji biste mogli realizirati na 30 godina iznosi cca. 93.000 eura.

      Za točnije provjere, ostavite nam svoje podatke putem našeg kreditnog upitnika. Napravit ćemo Vam provjere i javiti mogućnosti realizacije kredita.

      Lijep pozdrav

      1. Dali je moguće podignuti stambeni kredit u hrvatskoj ,ako radim u austriji,plaća mi je 1600 eura plus dnevnice 600 eura mjesečno znači 2200 eura ukupno, rad je preko agencije ,imam 29 godina

        1. Poštovani,

          moguće je realizirati stambeni kredit i ako ste zaposleni u inozemstvu. Ako je Vaš ugovor o radu na određeno radno vrijeme, u tom slučaju banke mogu zatražiti i sudužnika.
          Ako imate ugovor na neodređeno, sudužnik nije potreban.

          Za više informacija o uvjetima kredita i Vašim mogućnostima, pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik.

          Lijep pozdrav

  10. Poštovani, postoji li banka u RH koja isplaćuje nenamjenske gotovinske kredite zaposlenim u Inozemstvu koji primaju plaću na tekući račun banke te iste zemlje u kojoj rade.

    1. Poštovani,

      postoje mogućnosti kreditiranja osoba zaposlenih u inozemstvu, no to sve ovisi o tome jeste li zaposleni kod inozemnog poslodavca ili kod domaćeg poslodavca.

      Ako je riječ o inozemnom poslodavcu, realizacija kredita je moguća samo uz kreditno sposobnog sudužnika zaposlenog na području RH ili uz uvjet da Vam plaća sjeda na račun u Hrvatskoj.

      Lijep pozdrav

  11. Poštovani, radim već 6 mjeseci u državnoj službi, primanja su mi 5000 kn. Prethodnog staža imam oko 2 godine. Ugovor koji sad imam je na neodređeno, s probnim radom od 12 mjeseci. Nikakva druga dugovanja i prepreke nemam. Zanima me nenamjenski kredit od cca. 10000 Eura. Imam li uvjete za to? Hvala.

    1. Radim na odredjeno vec dvije godine..ugovor mi je produzen za jos dvije..primanja 2400 kn..rata kredita 460 kn..zanima me iznos od deset do 20 tisuca kn..konatakt me na email..zanima me brzina realizacije kredita..

      1. Poštovani,

        prema navedenim podacima, trenutno bi postojala jedna mogućnost za realizaciju kredita.

        Proces obrade i odobrenja kredita traje od 2 do 10 radnih dana. Brzina realizacije ovisi o procedurama u banci, bonitetu klijenta te traženom iznosu kredita.

        Za detaljnije informacije o kreditu, pozivam Vas da popunite naš kreditni obrazac i ostavite nam potrebne podatke.

        Lijep pozdrav

  12. Radim sezonski više od 24 mjeseca.U zadnjeg poslodavca Valamar radim više od 12 mjeseci,od ove godine kao stalni sezonski radnik sa platom više od 5600 kuna.Da li se može dobiti kredit,koliki i na koliko godina.

  13. Postovani.radim u pružnim građevinama sada u 3 mjesecu ce mi bit 6 mjeseci kako radim ali produzit ce mi i dalje ugovor.dali je moguce dobit kretit oko 100.000 kn.placa mi je 4.000 + terenskih dodataka ako ih imam ovisno o mjestu rada

  14. Poštovani!
    Radim kod sadašnjeg poslodavca više od godinu dana, ali mi je do 06. 11. 2018 bio ugovor o djelu, a od 06. 11. 2018 je taj Ugovor o djelu prebačen na ugovor na određeno koji se produžava svakih dva mjeseca. Primanje plaća + prijevoz su 4.300 kn, pa me zanima da li postoji mogućnost dobijanja kredita na 95.000 kn na 7 ili 8 godina. Nemam nikakvih drugih kredita ni terećenja

  15. Pozdrav! Imam ugovor na neodređeno s tim da je probno 6 mj… Sefovi su zadovoljni i sve je u redu… Placa je od 3200 do 3700 kako koji mjesec… Zanima me da li imam pravo na neki manji kredit do 40 000 kn.. Nisam u blokadi nikakvoj

  16. Pozdrav,zaposlena sam u KBC Split kao medicinska sestra od 8 mjeseca ove godine,nemam zastalno jos..Prije toga sam radila u domu za starije i nemocne osobe..dali postoji mogucnost za neki manji kredit do 20 000 kn,placa mi je negdje do 7000 kn,nemam minusa ni kredita,hvala na odgovoru..

    1. Poštovana,

      potrebno Vam je minimalno 6 mjeseci staža na određeno. Vi ćete to onda imati tek u veljači.

      Predlažem da se čujemo tijekom siječnja. Tada možemo prikupiti svu dokumentaciju i krenuti u realizaciju kredita.

      Srdačan pozdrav

  17. Poštovani,zaposlena sam kod istog poslodavca godinu i po dana,ali na pola radnog vremena i mjesečna plaća mi iznosi oko 1800 do 2000 kuna.Nemam kredita ni nikakvih dugovanja pa me zanima da li ja imam mogućnost dignuti ikakav mali kredit? Hvala

    1. Poštovana,

      prema navedenim podacima, možda bi postojala mogućnost realiazcije kredita. Dodatno moramo provjeriti vrstu Vašeg ugovora o radu.
      Kako bi mogli napraviti detaljnije provjere Vaše kreditne sposobnosti, potrebni su nam dodatni podaci. Pozivam Vas da popunite naš kreditni obrazac kako bi nam ostavili potrebne podatke.

      Srdačan pozdrav

    2. Poštovana,

      prema navedenim podacima, možda bi postojala mogućnost realizacije kredita.

      Kako bi napravili detaljnije provjere, pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam potrebne podatke ili da nam ostavite Vaš kontakt telefon.

      Lijep pozdrav

    3. Zaposlens sam na odredeno kod istog poslodavca 1.1 ce mi bit god dana .Blokirana sam i imam zasticeni racun.Treba mi 8000 kn da bi zatvorila blokadu

      1. Poštovana,

        prema trenutnim uvjetima u bankama, za realizaciju kredita potreban Vam je sudužnik.

        Očekujete li možda ugovor na neodređeno? Tada Vam sudužnik vjerojatno ne bi bio potreban.

        Lijep pozdrav

  18. Poštovani,
    imam 20god i radim u istoj firmi na odredeno zadnjih 13mj, osnovna placa mi je 3600kn, prosjek zadnje 3 place iznosi 4600kn, u vise banaka mi nisu odobrili kredit jer tih 13mj rada je ujedno i moj cjelokupni radni staž, zanima me da li bi po Vasim uvjetima mogao dobiti kredit u iznosu 35000kn?

    1. Poštovani,

      prema navedenim podacima, imali biste mogućnosti za realizaciju traženog iznosa kredita.

      Kako bi mogli provjeriti Vaše detaljne kreditne mogućnosti, potrebni su nam Vaši dodatni podaci.
      Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam potrebne podatke.

      Lijep pozdrav

  19. Poštovani,

    Zaposlena sam kod poslodavca vec 3 mjeseca, imam ugovor do 11 mjeseca. Nisam imala prekid ranog staža prilikom prelaska iz druge firme.Zanima me da li postoji mogućnost kredita od 5000€
    Unaprijed Vam se zahvaljujem

    1. Poštovana,

      budući da radite na određeno radno vrijeme, važno je da imate minimalno 6 mjeseci staža kod istog poslodavca. Ako je riječ o više poslodavaca, onda morate imati bar 36 mjeseci neprekidnog staža.

      U slučaju da dobijete ugovor na neodređeno radno vrijeme, onda možete odmah ići u realizaciju kredita.

      Srdačan pozdrav

  20. Pozdrav, zaposlena sam vec 6 mj u firmi. Imam ugovor na odredeno koje se produzuje stalno ali radim na nepuno radno vrijeme mjesecno imam 2900 kn place. Prekl ljeta imam oko 3600 kn.
    Dali je moguce realizirati neki kredit posto mislim kupiti auto?

    1. Poštovana,

      prema navedenim podacima, imali biste mogućnosti za kredit. Kako bi mogli provjeriti Vaše kreditne mogućnosti, potrebni su nam Vaši dodatni podaci. Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam potrebne podatke ili da nam ostavite Vaš kontakt telefon.

      Lijep pozdrav

  21. Dobio sam ugovor na 12 mj. Primanja su mi 4200.00. Imam li pravo na ne namjenski kredit i ako imam koliki bi on mogao biti?
    Hvala

    1. Poštovani,

      na temelju Vaše matematičke kreditne sposobnosti, mogli biste realizirati iznos do 185.000 kn. Iznos kredita ovisi o Vašem bonitetu i duljini radnog staža kod trenutnog poslodavca.

      Kako bi mogli provjeriti Vaše kreditne mogućnosti, potrebni su nam Vaši dodatni podaci. Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam potrebne podatke.

      Lijep pozdrav

  22. Pozdrav,

    Imam li mogucnosti za stambeni kredit? Imam ugovor na odredjeno 5 mjeseci koji se produzuje na jos 2-3 mjeseca. Placa mi je 6000 kn. Suprug radi u istoj firmi i ima ugovor na odredjeno do kraja godine.

    Hvala

    1. Poštovana,

      prema navedenim podacima, imali biste mogućnosti za stambeni kredit.

      Kako bi mogli provjeriti Vaše detaljne kreditne mogućnosti, potrebni su nam Vaši dodatni podaci. Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam potrebne podatke.

      Lijep pozdrav

  23. Pozdrav, zaposlen sam 3 mj primanja oko 5000 imam li sanse za neki mali kredit na 2g

    1. Poštovani,

      navedeni podaci nisu nam dostatni za provjeru Vaših kreditnih mogućnosti. Staž od 3 mjeseca obično je dovoljan za realizaciju kredita. Stoga Vam predlažem da popunite naš kreditni upitnik i ostavite na potrebne podatke.

      Lijep pozdrav

  24. Pozdrav,
    Zaposlen sam na određeno, radim već 3 mjeseca. Imam ovrhu. Dali imam mogućnost kredita?
    S poštovanjem,
    Ante Curić

    1. Poštovani g. Curić,

      ako imate blokadu na FINI i ugovor na određeno radno vrijeme, nažalost, nemate uvjeta za kredit. Zatvaranje FINE je moguće ako imate kreditnog sposobnog sudužnika ili ugovor na neodređeno radno vrijeme.

      Srdačan pozdrav

  25. Pozdrav.imam status stalnog sezonca od 2013.god.imam 34 god i 8.god radnog staza u valamaru.ugovor na odredjeno svaku godinu se produzuje.radim 7do 8 mjeseci.a ostale mjesece dobivam naknadu oko 3300.dok radim primam oko 5000.imam li sanse za stambeni kredit i koliko.

  26. Poštovani, zaposlen sam na određeno od 25.9.2017. Ugovor sam dobio na 3 mjeseca(do 31.12.2017),zatim ponovno su mi produzili ugovor do 31.3.2018. Prosječna plaća mi je 4700kn, koju primam u RBA-u. Trenutno imam kredit (uredno plaćen)koju bi zatvorio podizanjem novog kredita. Zanima me ima li mogućnost dobiti novi kredit u RBA-Banci.Hvala na odgovoru.

  27. Poštovani, u invalidskoj sam mirovini sa ukupnim primanjima od 4.600,00 kn, 43 su mi godine. Imam otvoren račun u OTP banci, ali mirovinu primam na zaštićeni račun pošto sam u blokadi. Blokada u FINI iznosi oko 140.000,00 kn. Postoji li mogućnost zatvaranja tih ovrha novim kreditom?

    1. Poštovani,

      prema navedenim podacima, nemate dovoljno kreditne sposobnosti za zatvaranje navedenih zaduženja.
      Mogli bi realizirati kredit do cca 120.000 kn. Možda ne bi bilo loše provjeriti postoji li mogućnost umanjenja nekih od dugova te postoji li mogućnost uključenja sudužnika u kredit.

      Srdačan pozdrav

  28. Chao,,,pitanje…radim u konzuma nisam na ugovoru za stalno,,radim vec godinu i četri mj,,,nemam ovrha ni blokada cista sam i trba mi kredit hitno…

  29. Bok imam pitanje za kredit radim kod poslodavca 1god i 4mj na odredeno placa je 2900…imam kredit koji bi zatvorio i ovrhu otplatio jel imam mogucnost dobit kredit oko 70000kn?

    1. Poštovani,

      nažalost, banke ne kreditiraju osobe koje su zaposlene na određeno i imaju blokadu računa. Za detaljnije informacije o tome kada biste imali mogućnosti za kredit, trebali bi znati tko Vas je blokirao i kod kojeg poslodavca radite.

      Lijep pozdrav

  30. Pozdrav,
    Imam 20 godina, kod istog poslodavca radim vec 10 mjeseci na odredeno (produzuje se svakih 1-6 mjeseci bez prekida (prije toga sam kod njih radio preko agencije), dali sam kreditno sposoban?
    Inače kredit mi istice 31.12.2017 no biti ce produzen.

    1. Poštovani,

      što se tiče načina zaposlenja, imali biste mogućnosti za kredit. No, jeste li u potpunosti kreditno sposobni, ovisi o Vašim primanjima, urednosti u otplati postojećih obveza i o ukupnom bonitetu.

      Pozivam Vas da popunite naš kreditni obrazac i ostavite nam potrebne podatke za provjeru Vaših kreditnih mogućnosti.

      Lijep pozdrav

  31. Zanima me ali mogu dici kredit u iznosu od 35000 kuna zaposlen sam na odedeno već radim kod istog poslodavca 11 mijeseci plaća mi je 4250 kuna ima svoj stan sa dva brata koji glasi na nas Hitno Ki treba javite mi se na gmail ako možete….

    1. Poštovani,

      kod realizacije kredita za zaposlenike na određeno radno vrijeme, uvjet je da ste uredni u otplati svih svojih postojećih obveza.
      Ako jeste, s obzirom na visnu Vaše plaće i duljinu staža, imali biste mogućnosti za kredit.

      Srdačan pozdrav

  32. Poštovani,
    imam 30 g i radim na odredeno već 6 mj, vjerojatno ću sada preci na neodredeno. Plaća je 4000 kuna, ali imam i ovrhu (imala obrt pa ga zatvorila, nisam platila doprinose). Da li bih mogla dobiti kredit u iznosu od 45000 kn?

    1. Poštovana,

      dok imate ugovor na određeno radno vrijeme, nažalost niste kreditno sposobni za kredit. Kada bi dobili ugovor na neodređeno, imali biste vjerojatno više mogućnosti za realizaciju kredit. Mogućnost realizacije ovisit će o bonitetu Vašeg poslodavca i o Vašem bonitetu.

      Lijep pozdrav

  33. Ponavljam pitanje s vise inf. Naime muz radi u d.o.o firmi na neodredeno duze od godinu dana. Trebao bi nam stambeni kredit od 45 000 e. Da li je ostvarivo? Nema kreditna zaduzenja..ni kred.kartice..ni dozvoljeni minus

    1. Poštovana,

      prema navedenim informacijama, suprug bi imao matematičke kreditne sposobnosti za realizaciju stambenog kredita u iznosu od 45.000 eura.

      Srdačan pozdrav

  34. Imam 20 godina,kod istog poslodavca radim vec 7 mjeseci ugovor mi je na neodredjeno a mjesecna primanja 2600kn te me zanima dali mogu podici stambeni kredit i u kojoj visini
    Decko mi ima 27god. i i radi godinu i pol bez prekida(placa 2700kn) s tim da mu poslodavac produzuje ugovor svaki mjesec…da li mi on moze bit jamac i koliki bi mogli dobit kredit(za izgradnju kuce) place su nam redovite ….hvala unaprijed

    1. Poštovana,

      prema navedenom, imali biste mogućnosti za kredit.

      Maksimalni iznos kredita, koji bi Vi mogli ostvariti, bio bio oko 180.000 kn. No, kada bi uključili i dečka, iznos kredita ne bi se povećao (zbog drugačijeg izračuna kreditne sposobnosti), stoga u kredit nije potrebno njega uključivati.

      Srdačan pozdrav

  35. Poštovani,

    imam fiksnu plaću 5000 kn i ugovor na 3 godine rada (produljuje se stalno, međutim poslodavac ne može dati na neodređeno). Htjela bih uzeti kredit od 60000 eura, da li je to moguće?

    Lijepi pozdrav

    1. Poštovana,

      rad na određeno ne mora biti prepreka za realizaciju kredita. No, u ovakvim slučajevima banka traži urednog klijenta. Iznos od 60.000 eura mogli bi ostvariti samo u slučaju da Vas zanima stambeni ili hipotekarni kredit na rok otplate između 20 i 30 godina.

      Srdačan pozdrav

  36. Poštovani,

    uzeo bih kredit u iznosu od 100 tisuća kuna na 4 godine,zaposlen sam na određeno,14 mjeseci sam u firmi sa preko 100 zaposlenih,ugovor produžujem svaka 3 mjeseca,prosječna plaća mi je oko 5400kn. zanima me da li je moguće uzeti kredit bez jamca?

  37. Dobar dan radim u opg-u 5 g imam ugovor na neodređeno placa je 4000 kn imam stambeni kredit od 101.00€ zanima me dali mogu dobiti 40000kn

    1. Poštovani,

      prema navedenim podacima, imali biste matematičke kreditne sposobnosti za kredit u iznos od 40.000 kn. Za detaljnije ponude trebali bi napraviti provjere Vašeg boniteta i boniteta Vašeg poslodavca.

      Srdačan pozdrav

  38. Poštovanje

    radim u firmi preko 6mj.,koja broji preko 500 zaposlenih. Prijavljen sam na određeno i blokiran, pa me zanima ako zatvorim Finu tj. blokadu da li sam u mogućnosti dobiti kredit do cca 60000 kn?plaća mi je 3500kn

    lp
    Matija

    1. Poštovani,

      sve ovisi tko Vas je blokirao i imate li kakvih neurednih zapisa. Matematički jeste kreditno sposobni za iznos od 60.000 kn.
      Pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik radi detaljnije provjere.

      Lijep pozdrav

  39. Radim kod poslodavca pekar d.o.o vec 6mjeseci,imam prijavu na 3500kn al placa mi je veca,uredan bez zaduzivanja,imam 24god dal imam uvjete i koliki iznos najvise mogu dobiti

    1. Poštovani,

      navedeni podaci nam nisu dostatni za procjenu Vaše kreditne sposobnosti. Ako su svi ostali parametri, a koje neznamo, zadovoljavajući moguća je realizacija kredita u iznosu od oko 10.000 eura.

      Srdačan pozdrav!

  40. Postovana zanima me me nenamjesnki kredit od 15 do 20000 kn. prosjek zadnje tri place mi je 2400 kn. zaposlen sam na neodredjeno zadnjih 7 mjeseci u d.o.o. sa 3 zaposlenih. nemam nikakvih kredita ni dugova.

    1. Poštovania,

      Vaša kreditna sposobnost ovisi o Vašoj starosnoj dobi, ukupnom stažu, povijesnoj urednosti po obvezama, solventnosti poduzeća i sl.

      Dakle, navedeni podaci nam nisu dostatni za procjenu kreditne sposobnosti. Možemo vam samo reći da je visina primanja dostatna za željeni iznos kredita.

      Ispunite detaljno kreditni upitnik na našim web stranicama ili nas kontaktirajte. Uzet ćemo potrebne podatke i odgovoriti Vam na pitanje, točno i precizno.

      Srdačan pozdrav!

  41. Dali mogu dobiti kredit do 50.000 kn na 7 god.radim na neodređeno 9 meseci u istoj firmi. Lp

    1. Poštovani,

      navedeni podaci nam nisu dostatni za procjenu kreditne sposobnosti, a samim time nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaše pitanje.

      Ispunite, detaljno, kreditni upitnik na našim web stranicama ili nas kontaktirajte. Uzet ćemo potrebne podatke i odgovoriti na Vaše pitanje.

      Srdačan pozdrav!

  42. Postovani! Imam 21 godinu. Radnog staza imam sveukupno malo vise od 2 i pol godine. Kod sadasnjeg poslodavca sam vec 12 mjeseci s tim da sam produljila ugovor na 6 mjeseci opet. Primanja su mi 2500 kn. Uredna isplata place.Zanima me dali mogu podici nenamjenski kredit od 50 000-60 000 kn.

    1. Poštovana,

      navedeni podaci nam nisu dostatni za procjenu Vaše kreditne sposobnosti. Ne znamo vašu kreditnu povijest ni poslodavca kod kojega ste zaposleni.

      Zamolila bih Vas ovim putem da nam proslijedite kontakt broj telefona, ili ako vam je zgodnije da detaljno ispunite kreditni upitnik na našim web stranicama.

      Srdačan pozdrav!

  43. Postovani.. trenutno sam zaposlen u vecoj tvrtci na odredjeno vrijeme.. gdje radim 8 mjeseci. zanima me dali mogu dobiti kredit a da je bez jamaca s obzirom na to da sam na odredjeno vrijeme?

    Hvala

    1. Poštovani,

      navedeni podaci nam nisu dostatni za procjenu kreditne sposobnosti, važne su nam Vaše godine, točan naziv poslodavca za kojeg radite i urednost u HROK-u.

      Možete nam proslijediti kontakt broj telefona ili nas kontaktirati, kako bismo napravili adekvatne promjene.

      Srdačan pozdrav!

  44. Poštovani,

    zaposlen sam 3 godine i 6 mjeseci u istoj firmi koja je vlasništvo grada. Kroz mjesec dana ću dobiti novi ugovor, vrlo vjerovatno na neodređeno vrijeme. Da li mogu u kratkom vremenu dobiti jedan manji kredit?

    Hvala.

    1. Poštovani,

      nažalost Vaša kreditna sposobnost ne ovisi samo o vrsti poslodavca kod kojega ste zaposleni, radnom stažu i statusu zaposlenja. U mogućnosti smo realizirati kredit i za zaposlene na određeno, baš kao i za zaposlene na neodređeno vrijeme. Sve to ovisi o Vašoj kreditnoj sposobnosti, koja je znatno kompleksnija i ne uključuje samo tri podatka koje ste naveli.

      Da bismo procijenili je li realizacija kredita moguća potrebni su nam dodatni podaci. Zamolila bih Vas da ispunite, i to detaljno, kreditni upitnik na našim web stranicama ili nam proslijedite kontakt broj telefona. Uzet ćemo podatke koji su nam potrebni i detaljno analizirati Vašu kreditnu sposobnost. Konkretan odgovor dobiti ćete najkasnije idući dan.

      Srdačan pozdrav!

  45. Pozdrav,zanima me dali mogu dobiti gotovinski nenamjenski kredit,imam radnog staza skoro 2 godine, a kod istog poslodavca ce biti sad u 1 mjesecu godina, sve je uredno pa me zanima dal je moguce?

    1. Poštovani,

      navedeni podaci nam nisu dostatni za procjenu kreditne sposobnosti. Ispunite upitnik na našoj web stranici ili nam proslijedite kontakt broj telefona.

      S poštovanjem!

  46. Pozdrav,ja sam zaposlena kao stalni sezonac ,u ovoj firmi radim 6mjeseci,prije toga sam radila u drugom hotelu bez prekida radnog staža,plaća mi je oko 5500kn,muž mi ima ugovor na neodređeno već 10godina,ali je njegov prosjek oko 4000kn,imamo i dvije djece a digli bi stambeni kredit oko 70-80 000eura,recite mi molim vas kakve su šanse za to.lp

    1. Poštovana,

      navedeni podaci nisu nam dostatni za procjenu Vaše kreditne sposobnosti.
      Slobodno ispunite naš kreditni upitnik, za sebe i supruga, ili nam proslijediti kontakt broj telefona. Kontaktirat ćemo vas, uzeti sve nama potrebne podatke, procijeniti Vašu kreditnu sposobnost i odgovoriti Vam na pitanje.

      S poštovanjem!

      1. Poštovana /ni,

        zanima me kad je moguće predati zahtjev za nenamjenskim kreditom, ukoliko sam zaposlen u vlastitom poduzeću d. o. o. koje je otvoreno prije 6 mj i primam plaću u iznosu od 12.000,00 kn.
        Dali je moguće dobiti krediti i prije poslovanja poduzeća od 1 g dana, budući da kredit dižem kao zaposlenik istog, znači nenamjenski, odnosno hipotekarni kredit na privatnoj nekretnini?
        Dali je banka tu u mogućnosti odobriti isti?
        Hvala, Lp

        1. Poštovani,

          sve dok poduzeće u kojem radite, a ujedno ste i vlasnik, nema minimalno 12 mjeseci poslovanja, teško da možete ostvariti nenamjenski kredit. Kreditiranje zaposlenika u firmama koje posluju kraće od 12 mjeseci, moguće je u iznimnim slučajevima i uz uvjet da poduzeće ima odlično poslovanje.

          Lijep pozdrav

  47. Poštovanje
    Od jučer sam zaposlen tj dobio sam ugovor na neodređeno a prije toga sam vec 10 godina kod drugog poslodavca radio na odredeno(sezonski po 7 mjeseci).
    Blokada nemam i ako sam nekad ima neke obaveze izvršavao sam ih redovno.
    S obzirom da imam ugovor za stalno pitanje je dali je moguće doc do kredita u iznosu cca 25000?
    Hvala

    1. Poštovani,

      potreban nam je kontinuitet od najmanje tri mjeseca u istom poduzeću da bismo mogli krenuti u realizaciju kredita.

      S poštovanjem!

  48. Poštovani..ovako podpisao sam prvi ugovor na 6mj trenutno sam opet podpiso ugovor na 6mj te nakon toga dobijem ugovor na neodređeno..zanima me dalo mogu dobit neki kredit do 30000kn trenutno radnim u firmi Pevec vž
    Firma mi moze dat dokaz da nakon ovih 6mj dobivam ugovor na neodredeno dal mi to sta pomaze ili?
    Hvala lp.

    1. Poštovani,

      procjena kreditne sposobnosti je poprilično kompleksan zadatak. Posebice ako je riječ o procjeni kreditne sposobnosti u petnaestak banaka. S obzirom na to da konstantno navodimo kako nam navedeni podaci nisu dostatni za procjenu kreditne sposobnosti, ovaj put smo odlučili točno navesti koji su to podaci u pitanju. Slobodno ispunite naš kreditni upitnik na internetskim stranicama Progreso grupe.Možete nam proslijediti i broj telefona, kontaktirat ćemo vas povratno i uzeti tražene podatke.

      Potrebni su nam slijedeći podaci:

      Ime i prezime:
      JMBG:
      OIB:
      Točan naziv poslodavca kod kojega ste zaposleni:
      Status zaposlenja: određeno ili neodređeno
      Radni staž kod trenutnog poslodavca u kontinuitetu:
      Postojeća zaduženja po kreditima:
      Naziv banke:
      Mjesečna rata:
      Preostala glavnica:

      Postojeća zaduženja po kreditnim i revolving karticama:

      Postojeća zaduženja po dopuštenom prekoračenju:

      Jeste li nekome jamac ili sudužnik:
      Naziv banke:
      Otplaćuje li se kredit uredno:
      Mjesečna rata:

      Neto plaća bez prijevoza: + Prijevoz:

      Imate li ovrhu, ako da tko su vjerovnici i koji je iznos ako ?

      Nazivi banaka u kojima je Vaš kredit odbijen, ako je odbijen:

      Srdačan pozdrav!

  49. Postovani,

    Trebao bih kredit do 40 tisuca kuna na max. 5 do 6 godina. Zaposlen sam 3 mjeseca, odnosno ukupno imam 3 mjeseca radnog staza. Imam par kreditnih kartica ali sve limiti po 1000 kuna te dopusteno prekoracenje radi se o studenskim paketima.

    Da libpostoji mogucnost dobivanja kredita s obzirom da sam zaposlen 3 mjeseca?

    1. Poštovani,
      potreban je kontinuitet od minimalno 6 mjeseci kod trenutnog poslodavca. Eventualno bismo mogli probati na izuzeće sa ova tri mjeseca, ali ako su kod istog poslodavca, trenutnog poslodavca te ako Vi imate više od 25 godina.

      Srdačan pozdrav!

  50. Postovani,

    Zaposlen sam na odredeno na 12 mjeseci (te mi se nakon toga 100% produzuje), imam placu neto 3500kn, trebao bi mi nenamjenski kredit (za auto) od 60000kn, na 4-6 godina. Nemam nikakvih kredita, dugovanja ni ista slicnog. Nisam jamac. Zaposlen sam 2 mjeseca. Da li postoji ikakva mogucnosti dobijanja kredita (valuta HRK ili EUR)?

    1. Poštovani,

      potrebno je minimalno 6 mjeseci staža u kontinuitetu kod trenutnog poslodavca, za realizaciju kredita bez kreditno sposobnog sudužnika.

      Srdačan pozdrav!

  51. Poštovani,

    Zaposlen sam na određeno 3 mjeseca preko agencije. Da li postoji mogućnost dobivanja nekog malog kredita?

    Novi ugovor mi je produžen do 31.12.2016.

    1. Poštovani,

      navedeni podaci nam nisu dostatni za procjenu kreditne sposobnosti, važne su nam Vaše godine, točan naziv poslodavca za kojeg radite i urednost u HROK-u.

      Možete nam proslijediti kontakt broj telefona ili nas kontaktirati, kako bismo napravili adekvatne promjene.

      Srdačan pozdrav!

  52. postovani,

    zaposlen sam tek 3mj u jednoj firmi sa 9 zaposlenih i ugovorom na odredeno . zanima me postoji li ikakva sansa da se negdje digne neki manji kredit ili iznos do 50000HRK .HVALA

    1. Poštovani gospodine Roberte,

      navedeni podaci nisu nam dostatni za procjenu Vaše kreditne sposobnosti. Iznimno nam je važno jeste li zaposleni u solventnom poduzeću, Vaša urednost u izvršavanju postojećih kreditnih obveza, također važne su nam i Vaše godine, visina Vaših primanja i sl.

      Proslijedite nam kontakt broj telefona, kontaktirati ćemo Vas, napraviti provjere te ćete još isti dan saznati je li realizacija kredita moguća. Kontakt nam pošaljite u e-mailu, poslali smo Vam svoje kontakte.

      S poštovanjem!

  53. Poštovani,
    Suprug mi radi u malom poduzecu (j.d.o.o.),zaposlen je u istom godinu dana,na neodredjeno,prima mjesecno 2500kn.
    S obzirom da firma ne postoji dugo,i da j.d.o.o. ,gdje god smo se obratili za kredit doslo je do komplikacija upravo iz tog razloga. Mozete li mi reci postoji li nacin za dizanje kredita,s obzirom na gore navedeno?

    1. Poštovana,

      navedeni podaci nisu nam dostatni za utvrđivanje Vaše kreditne sposobnosti, za početak nam je potreban točan naziv poslodavca kod kojeg ste zaposleni.
      Kontaktirat ćemo Vas e-mailom za daljnje provjere.

      Srdačan pozdrav!

    2. Postovani interisira me ako mogu dobit kredit u hrvatskoj,radim u sloveniji vec tri godine i tamo imam primanja ali tamo ne mogu dobit kredit jer nisam zaposlen za stalno nego mi produžuju ugovor svake godine..a vec imam jedan kredit u hr otprije..imam plaću oko 1100eur

      1. Pozdravljeni i mene zanima odovor na ovo pitanje, jer sam u slicnoj situaciji, samo da sam vec 6 godina u Sloveniji zaposlena za stalno.

        1. Poštovani,

          građani zaposleni kod stranog poslodvca mogu bez kreditno sposobnog sudužnika realizirati samo kredit za kupnju nekretnine ili adaptaciju iste.
          Nije važan status zaposlenja na određeno ili neodređeno vrijeme.

          srdačan pozdrav!

  54. Postovani,
    radim za istog poslodavca od 2004. god, s tim da sam imala 2 prekida po 3mj, zadnjih godinu i pol dana radim bez prekida, primanja sau mi oko 9000kn (osnovica je 7 800, a ostatak su provizije), imam kredit nenamjenski u erste banci (61000kn, redovito ga otplaćuje, mj rata mi je 1500kn), te imam dozboljeni minus od 6700kn na istoj toj banci (preko iste mi idu i primanja). Zanima me postoji li ikakva mogućnost podizanja stambenog kredita bez jamaca i suduznika i ukoliko postoji koji bi to mogao biti iznos?
    unaprijed hvala
    lp

    1. Poštovana,

      potrebno je napraviti detaljne provjere Vaše kreditne sposobnosti. Treba napraviti uvid u HROK kreditno izvješće kako bismo potvrdili da ste uredno podmirili obveze, ugovor o radu da bismo bili sugurni da se ne nalazite na zamjeni, Vaši osobni podaci i dr.

      ako su svi navedeni parametri u redu možete realizirati kredit u iznosu oko 76.000,00 eura.

      Kontaktirat ćemo Vas e-mailom za daljnje provjere.

      Srdačan pozdrav!

  55. Poštovanje,dali se može dobiti neki kredit ako radim na određeno kod istog poslodavca 4 mjeseca….plaća je 2500 kuna,imam dopušten minus i uredna sam u banci,27 godina imam

    1. Poštovana,

      nažalost 4 mjeseca zaposlenja na određeno je premalo za realizaciju kredita. Potrebno je minimalno 12 mjeseci radnog staža u kontinuitetu kod sadašnjeg poslodavca za realizaciju kredita.

      S poštovanjem,

  56. Dobar dan radim neprekidno u jednoj firmi u vz sedam mjeseci prvi ugovor je bio na sest mjeseci a drugi sam na sest potpisala opet placa mi je s prijevozom 3800 imam minus radi kojeg sam na crnoj listi od 2200kn pa me zanima dali bi mogla dobiti kredit od 20000kn kaj bi zatvorilka taj minus a ostatak mi je potrban za kupnju polovnog auta

    1. Poštovana,

      nažalost Progreso grupa je u mogućnosti realizirati kredit zaposlenima na određeno pod uvjetom da se ne nalaze na crnoj listi.
      Dakle, možemo u realizaciju kredita tek kada potpišete ugovor na neodređeno vrijeme, ili uz kreditno sposobnog sudužnika.

      Srdačan pozdrav

  57. Poštovani,

    Zaposlen sam preko smart flex agencije,radim za HT,a placa mi je 6200 neto,imam minut u Erste banci. Bonuse imam svaka 3 mjeseca i ti bonusi su 2000-5000kn,ovisno o kvartalu.

    Zaposlen sam na odredeno i ugovor mi se produljuje svakih 6mjeseci.

    Do sada radim godinu i 8 mjeseci.

    Kakve su mi mogucnosti stambenog kredita bez jamaca i hipoteke tj. koji je najveci iznos koji mogu podici?

    Lp,Miki

    1. Poštovani,

      potrebno je napraviti detaljne provjere Vaše kreditne sposobnosti. Svakako nam trea uvid u HROK kreditno izvješće kako bismo potvrdili da ste uredno podmirili obveze, ugovor o radu da bismo bili sugurni da se ne nalazite na zamjeni, Vaši osobni podaci i dr.

      ako su svi navedeni parametri u redu možete realizirati kredit u iznosu oko 85.000,00 eura.

      Srdačan pozdrav!

  58. Poštovani,

    zaposlen sam 4 mjeseca kod zadnjeg poslodavca i imam ugovor na određeno na 3 mjeseca. Primanja su oko 3000 kn, zanima me da li bi mogao dignuti neki mali kredit 10.000 – 15.000 kn?
    Hvala

    1. Poštovani,

      navedeni podaci nisu nam dostatni za utvrđivanje Vaše kreditne sposobnosti, za početak nam je potreban točan naziv poslodavca kod kojeg ste zaposleni.

      Srdačan pozdrav!

  59. Postovani , imam 21godinu, zaposlen sam vec 13mj. na određeno u firmi Dalekovod d.d. primanja su mi od 4200kn – 4700kn i u dopustenom sam minusu oko 4000kn. U zagrebackoj banci imam raun . htio bi si uzeti neki auto pa me zanima dali mogu uzeti neki nenamjenski kredit do 30.000kn ili bi mogao preko neke kreditne kartice uzeti na rate a neznam koliki bi mi bio limit i dali bi mogao toliku svotu novaca preko kreditne kartice barem na 24mjeseca
    lp

    1. Poštovani,

      s obzirom na to da je u tijeku potpisivanje predstečajne nagodbe, nažalost zbog poslodavca trenutno nismo u mogućnosti realizirati kredit. Trebamo pričekati do potpisivanje da vidimo uvjete nagdobe.

      S poštovanjem,

      Vera

  60. Postovani,
    Suduznik sam suprugu u kreditu.
    Mene zanima jesam li kreditno sposobna. Zaposlena sam na odredeno 2 god a mjesecna primanja su mi oko 4500kn.

    1. Poštovana,

      navedeni podaci nam nisu dostatni za procjenu Vaše kreditne sposobnosti. Prije svega trebali bismo znati u kojem ste poduzeću zaposleni, koliko dugo radite kod trenutnog poslodavca, u kojoj je banci kredit po kojem ste sudužnik, visina anuiteta navedenog kredita, urednost otplate tog kredita te vaša urednost po postojećim kreditnim obvezama, uključujući i kreditne kartice te dopušteno prekoračenje po računu.

      Srdačan pozdrav!

  61. Poštovani,radim na određeno neprekidno već 7 mjeseci.Nemam nikakvih kredita,ali sam sudužnik supruzi po reprogramu i s kojim kasni s uplatama jer sad dugo bio bez posla.Zanima me kredit od 500000 kuna.

    1. Poštovani,

      prema trenutačnim uvjetima u hrvatskim bankama, klijenet zaposlene na određeno možemo odraditi samo ako su uredni. Ako imate obvezu temeljem sudužništva, koja je neuredna, smatrate se neurednim dužnikom te nismo u mogućnosti realizirati kredit. Naime pojam sudužnika podrazumjeva solidarni dužnik, ta obveza se gleda kao da je Vaša.

      Ako je supruga u radnom odnosu na neodređneo vrijeme, možda možemo kod nje napraviti reprogram reprograma i uvećati ga za traženi iznos.

      S poštovanjem!

  62. Postovani . Radim vec tri godine u istoj firmi stim da mi je placa prvo bila 2400 kn a vec 2 mj je na 3800 kn zaposlena sam na neodredjeno radno vrijeme .dali sam sposobna za nenamjenski kredit imam 23 godine..i vecinom sam u dopustenom minusu dali to smeta prilikom dizanja kredita..hvala

    1. Poštovana,

      kreditna sposobnost ovisi o Vašem bonitetu te bonitetu poduzeća u kojem ste zaposleni. Podaci koje ste naveli nisu dostatni za provjeru Vaše kreditne sposobnosti. Naime nama je iznimno važno u kojem ste poduzeću zaposleni. Pretpostavljam da osim dopuštenog prekoračenja, a koje smanjuje kreditnu sposobnost, nemate nikakvih drugih kredita ni kartica. Ako ste povijesno uredni u HROK-u, s Vaše bi strane trebalo biti sve ok. Tada nam je još od relevantne važnosti solventnost poduzeća u kojem ste zaposleni.

      S poštovanjem,

  63. Poštovani,

    zanima me postoji li mogućnost podizanja kredita za osobe koje su zaposlene na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 12mj, sa plaćom od 2400kn?

  64. Postovani, godinu i pet mjeseci radim u HT-u preko agencije Smartflex. Placa mi je 3200 +bonusi koji su nekad 700 a nekad i do 3-4000kn. Ugovor mi produzuju svakih 2-3mj. Da li bi mogao dobit kredit stambeni ili nenamjenski i do kojeg maksimalnog iznosa. Nemam kredit niti kreditne kartice.
    Hvala

    1. Poštovana,

      ako zadovoljavate ostale kriteriji kreditne sposobnosti, matematički možete realizirati nenamjenski kredit u iznosu od oko 85.000,00 kuna, a stambeni u iznosu od 180.000,00 kuna.

      Za konkretnije informacije moramo napraviti procjenu Vaše kreditne sposobnosti, a za to su nam ipak potrebni Vaši osobni podaci.

      S poštovanjem,

      Vera

  65. Dobar dan,

    Ja evo radim na određeno od 1.6 2015 u državnoj firmi (dom zdravlja) svaki mjesec mi produže ugovor na mjesec dva, imam 25god i prosječna primanja mjesečna su mi oko 5500kn, zanima me dali mogu u svojoj banci dignuti kredit od oko 3000-4000 eura na rok otplate 5-6god za potrebe kupnje rabljenog auta.

    Hvala unaprijed.

    1. Poštovani,

      ako su svi podaci koje ste naveli točni, a i Vi ste povijesno i trenutno uredni u izvršavanju svih financijskih te nefinancijakih obaveza, realizacija kredita u navedenom iznosu je moguća.
      Je li to moguće u Vašoj banci, odnosno u banci u kojoj imate otvoreni tekući račun? Bojim se da nam nigdje niste naveli o kojoj je banci riječ?

      S poštovanjem,

      Vera

  66. Postovani, radim u istoj firmi pune dvije godine, zaposlen sam na neodredeno vec vise od pola godine, prosjek zadnja tri primanja mi je 3100 kn. Bio sam vec u jednom kreditnom uredu, koji su mi rekli da bez problema mogu dobiti 100000 kn bez jamca na 10 godina. Razlog zasto nemogu dobiti vise je taj jer imam 20 godina. Zanima me dali je moguce dobiti kod vas nesto malo vise od sto tisuca. Ali zanima me samo bez jamca. Hvala, LP

    1. Poštovani,

      dosad smo odradili kredit i mlađim osobama i u većem iznosu.

      Poslat ću Vam pitanja na koja mi morate odgovoriti, kako bismo napravili procjenu Vaše kreditne sposobnosti.Doduše mogu vam u samom startu reći da vjerojatno zbog visine primanja nemožete dobiti taj iznos, već nekih 80.000,00 kuna. Možemo pokušati produljiti rok otplate na 12 godina, ali to nam sad ovisi o Vašem i bonitetu poduzeća u kojem ste zaposleni.

      Pitanja Vam dolaze na e-mail.

      S poštovanjem!

  67. Dobar dan ovako imam jedno pitanje zanima me sda li postoji kakva mogucnoost da dignem kredit radim u jednoj firmi vec dvije godine imam primanja mjesecna oko 3800kn ali problem mi je u tome sta imam dugovanje na fini i htio bi to zatvoriti pa me zanima jel ima izlaza za mene? Hvala imam 28g

    1. Poštovana,

      navedeni podaci nam nisu dostatni da bismo mogli odgovoriti sa sigurnošću na Vaše pitanje.
      Da li smo u mogućnosti zatvarati crnu listu i ovrhe? Jesmo. No važno nam je u kojem ste poduzeću zaposleni? Da li ste zaposleni na neodređeno vrijeme? Po čemu je ovrha? Kakva je Vaša povijesna urednost u kreditnom izvješću i dr.

      Sugerirala bih da nam proslijedite kontakt broj telefona. Uzet ćemo potrebne podatke i napraviti provjere. Vrlo ćete brzo saznati je li realizacija kredita moguća.

      Lijepi pozdrav!

  68. postovani imam 31 god i zaposlen sam u firmi do cca 50 zaposlenih.tu sam godinu dana ali mi se ugovor produžuje svaki mjesec.primanja na banku su 3600kn .zanima me dali mogu dignut kredit do 15000 eura kupio bih montaznu kuću i zemljistte.kuca je od jednog vlasnika a zemljiste od drugog.dali je to moguće realizirat i na koi nacin nadam se da nisam postavio puno pitanja

    1. Poštovani,

      s obzirom na to da ste zaposleni na određeno vrijeme, svakako nam je potrebno još detalja kako bismo mogli napraviti procjenu vaše kreditne sposobnosti.

      Što se tiče realizacije kredita za kupnju zemljišta i montažne kuće, važno nam je da bar dio novaca imate u gotovini. Naime banka zbog cjelokupne situacije neće dopustiti financiranje 100% vrijednosti nekretnine i zemljišta.
      Svakako bismo na uvid trebali ponudu za montažnu kuću i zk izvadak zemljišta, pretpostavljam da zemljište ima riješenu građevinsku dozvolu.

      S poštovanjem,

      Vera

      1. Postovani,
        Radim u velikoj privatnoj firmi sa preko 1000 zaposlenih.Imam zasad 4 mjeseca radnog staza,do sada sam radio kao student,produzio sam ugovor na dodatnih 8 mjeseci i redovito primam placu u iznosu cca 3700 kn.Imam 23 god.Imam li mogucnost dobiti bilo kakav kredit do 20000 kn?

        1. Poštovani,

          zahvaljujemo na Vašem upitu.

          Prema trenutno važećim uvjetima, minimalni radni staž koji je potreban za realizaciju gotovinskog kredita je 6 mjeseci u kontinuitetu kod istog poslodavca.

          S poštovanjem,

          Vera

  69. Poštovani,
    radim u Konzumu 5 mjeseci i zanima me s obzirom da sam na odredeno kakve su mogucnosti dobiti kredit nakon 6 mjeseci u iznosu od 10 tisuca eura sa suduznikom. Imam 24 godine…

    1. Poštovani,

      s obzirom na to da imate sudužnika, realizacija Vašeg kredita ovisi uglavnom o kreditnoj sposobnosti Vašeg sudužnika.
      Dakle, u tom slučaju nije potrebno čekati 6 mjeseci radnog staža u kontinuitetu.

      Koja Vam poslovnica Progreso grupe najviše odgovara? Svakako nam ustupite Vaš kontakt broj telefona. Kontaktirat će Vas kreditni savjetnik, kako bismo provjerili je li riječ o kreditno sposobnom sudužniku? Zatim ćemo odabrati najpovoljniju kreditnu liniju.

      S poštovanjem,

      Vera

  70. Pos,radim u istoj firmi 5 god.od toga su 2god.preko studentskog a ovo na knjizicu.ugovor mi se produzuje na 9mj pa na 1god.i tako u krug.poslodavac mi je rekao da ce pismeno garantirati da ce se i dalje produzivati kao garancija banci..uglqvnom u rba ima kred.katicu na 18700 i u otp na tekucem minus 12600.dali je moguca relizacija gotov.kredita u iznosu 50aktisuca kn…hvala placa mi je cca 4000kn

    1. Poštovana,

      da bih mogla sa sigurnošću odgovoriti na Vaše pitanje potrebni su mi još neki podaci. S obzirom da ih niste naveli polazit ću od pretpostavke.

      Dakle ako ste 87. godište, uredno podmirujete postojeće obveze (karticu i minus), nemate povijesnih neurednosti u HROK-u, niste na otkaznom roku ili zamjeni, te ste zaposleni u solventnom poduzeću- realizacija kredita u traženom iznosu je moguća.

      S poštovanjem,

      Vera

  71. srdacan pozdrav
    muz mi radi vec vise od 10 godina u jednoj manjoj gradevinskoj firmi placa mu je minimalac od 2400 kuna ali uredna.imamo apartmne i godisnje zaradimo oko 30.000 kn….dali mozemo dignuti kredit od 30.000€ za stan ostatak imamo ustedevinu…hvala

    1. Poštovana,

      postoje banke koje će Vam temeljem dodatnih primanja povećati kreditnu sposobnost, no čak i to ovisi o tome koliko dugo se bavite turizmom, imate li ugovore s agencijama, želite li dio tih novaca potrošiti za kupnju stana kojeg ćete iznajmljivati i sl. U svakom slučaju tada bi ta primanja trebalo usmjeriti na jednu od banaka koje bi prihvatile iste u izračun kreditne sposobnosti.

      S druge strane anuitet na stambeni kredit u iznosu od 30.000,00 eura ugovoren na rok otplate 30 godina iznosi oko 1.200,00 kuna. Možda bi se Vaš suprug mogao dogovoriti s poslodavcem da mu poveća primanja za iznos prijevoza, tj. autobusne karte i sl. S obzirom da taj tip primanja za poslodavca ne predstavlja troškove.

      Svakako se javite u najbližu poslovnicu Progreso grupe, da biste se s kreditnim savjetnikom dogovorili za slijedeći korak ka realizaciji kredita.

      Srdačan pozdrav!

  72. poštovanje,
    imam 23 god i trebao bi dici u banci 65000kn nenamjenski gotovinski..radim u istoj firmi vec 3. god na odredeno i nakon zavrsetka tog ugovora dobivam za stalno (ali to nista banci ne znaci).. uredna placa svaki mj 4600kn,nikakvi dugovi niti krediti.. dali imam uvjeta dici taj kredit bez suduznika ili jamca?

    1. Poštovani,

      ako su podaci koji ste naveli točni Vi ste kreditno sposobni, međutim za informaciju o realizaciji kredita potrebna nam je i procjena boniteta poduzeća u kojem ste zaposleni.

      Srdačan pozdrav!

      1. Boniteti firme ju jako dobri. Firma jako dobre odnose ima sa Zagrebackom bankom i za dobro poslovanje smo dobili povoljnije uvjete kredita (manje kamate) , firma je “Termo Servis d.o.o” u vukovarskoj u Zagrebu. međutim donio sam u banku sve potrebne papire i banka mi je odobrila kredit za motorna vozila ali osiguravatelj kredita Croatia osiguranje odbila samo zbog toga sto nisam na neodređeno,drugi razlog nema.. i kako mogu rjesiti taj problem

  73. Poštovani,dakle radim u istoj firmi 4 mjeseca od 1.12.2015 imam stalni radni odnos,jel mogu dobiti kredit nenamjenski na temelju toga?

    1. Poštovani,

      staž predstavlja samo jednu od komponenata temeljem koje se izračunava kreditna sposobnost. Dakle, što se tiče staža zadovoljili ste kriterije za određene banke. Da bismo provjerili je li realizacija kredita moguća potrebni su nam još neki podaci kao što su bonitet poduzeća u kojem radite, visina primanja koja ostvarujete, urednost izvršavanja postojećih financijskih obveza i sl.

      Srdačan pozdrav!

  74. Poštovani,

    Imam jedno pitanje. 2 godine sam bila u stalnom radnom odnosu kod jednog poslodavca,sa redovnim i urednim primanjima,meďutim radi jos boljeg radnog mjesta i naravno vecih primanja prešla sam u drugu firmu kod drugog poslodavca,tamo radim 2 mj i isto tako uredna i redovita primanja ,meďutim obzirom da sam tek ajmo rec presla tamo imam naravno ugovor na odredeno godinu dana. Iako sam sigurna da kad isttekne tih godinu dana da ce mi bit produzen al zanima me kakve su moje mogucnosti za kredit u trenutnoj situaciji. Radi se o primanjima od 5500 kn koja su redovita i banke mogu vidjeti da su moja primanja konstantna unazad 2 god jer nije bilo prekida radnog odnosa al eto ugovor je na odredeno pa me zanima dali bi imala kakvu mogucnost dobivanja kredita(konkretno 40000 kn) ?..unaprijed hvala na vasem odgovoru 🙂

    1. Poštovana,

      za realizaciju kredita, za zaposlene na određeno vrijeme, potrebno je minimalno 6 mjeseci staža kod trenutnog poslodavca.

      Detaljnije objašnjenje poslano Vam je na e-mail adresu.

      S poštovanjem,

      Vera

  75. Postovani
    Radim u godinu ipo dana u istoj firmi,na odredjeno.
    Placa mi je 2600,00kn plus provizija koja je isto kao dodatak na placi oko 700 kn.
    Zanima me koliki bi kredit mogla dobiti,barem okvirno?nemam minusa po tekucim racunima,nikakvih kartica ni nista…imam 30 god.

    1. Poštovani,

      banke imaju individualne izračune kreditne sposobnosti. Trebali bismo odrediti banku, da bismo Vam mogli odgovoriti na pitanje.
      Za tako nešto su nam ipak potrebni konkretniji podaci. Za početak naziv poduzeća u kojem radite?

      S poštovanjem,

      Vera Maroshi

    2. Poštovana,

      Zaposlen sam u MORH-u, probni rad mi ističe za 3 mjeseca i tada ću imati 6mj staža u MORH-u. Prvi ugovor mi je na 4 godine, u te 4 godine je ukljucen i spomenuti probni rad. 22 godine sam navrsio prije mjesec dana. Zelim dignuti kredit za rabljeni auto u visini 9500 eura na rok otplate 6 godina, je li to moguce bez suduznika? Mogu li koristiti koji drugi instrument osiguranja? Postoji li kakva mogucnost dobivanja kredita na 6 godina, 9500 eura u mom slucaju ili moram cekati 12mj staza kod istog poslodavca kako su mi rekli u PBZ-u ili naci suduznika kako si mi rekli u Erste banci? Hvala unaprijed.

      1. Poštovani,

        za realizaciju kredita u banci, potrebno je zadovoljiti određene kriterije. Staž i vrsta poslodavca samo su neki od kriterija. Samim time Vam ne mogu sa sigurnošću odgovoriti na Vaše pitanje.

        Međutim, evo odgovor vezano uz staž. Ako ste zaposleni na određeno vrijeme 6 mjeseci moguća je realizacija kredita u iznosu do 50.000,00 kuna. Za veći je iznos kredita potrebno barem 12 mjeseci staža. Ako kupujete novi auto, koji zadovoljava kriterije hibridnog ili električnog automobila, tada bi realizacija kredita u većem iznosu, bila potencijalno moguća već i sa 6 mjeseci staža.

  76. Poštovanje.Radim u firmi od 1.7.na ugovor koji se svaki mjesec produžava.Zanima me dali bi mogla dobiti kredit u iznosu 15000 kn koji mi je potreban da zatvorim kredit koji je ostao iza pokojne mame.Naime mene trerete kao nasljednika a nasljedstva nemam jer sam se odrekla.Hvala.

    1. Poštovana,

      potrebno je minimalno od 6 do 12 mjeseci radnog staža u kontinuitetu kod trenutnog poslodavca. Trajanje staža ovisi o vrsti poslodavca kod kojeg ste zaposleni.

      Sradačni pozdrav,

      Vera Maroshi

  77. Poštovani,
    dečko mi radi na novootvorenoj benzinskoj postaji tri i pol godine, međutim, od 01.01.2015. preuzeo je Petrol tu benzinsku. On bi želio dići kredit oko 70.000kn. Ima ugovor na određeno, plaću 4.500kn i 3.500kn primanja temeljem poljoprivredne djelatnosti. Pitali smo u 4 banke i kažu da bez obzira što ima velika mjesečna primanja mjesečno ne može dići kredit niti 1.000kn. Ovaj kredit želimo uložiti u kuću na moru čiji je vlasnik, kako bi ju opremili za turističku sezonu i stoga taj kredit bi bili u mogućnosti vratiti već prvu godinu. Također, ima životno osiguranje ali isto tek ga uplaćuje godinu dana. Kome se obratiti i dali je istina da on uz takva primanja ne može dići kredit niti 1.000 kn.

    1. Poštovana,

      moram priznati da nisam baš shvatila ovaj dio “novotvorena benzinska postaja tri i pol godine”. Dakle, ako je postaju 01.01.2015. godine preuzeo Petrol, onda pod uvjetom da je Vaš dečko uredan u kreditnom izvješću, može realizirati kredit 01.01.2016. godine.
      Što se tiče primanja koja ostvaruje temeljem poljoprivredne djelatnosti, možda je realizacija kredita i odmah moguća ali nam je važno poslovanje OPG-a.

      Ne bi bilo loše da nas Vaš dečko kontaktira, napravit ćemo procjenu kreditne sposobnosti te će dobiti konkretne informacije, je li realizacija kredita moguća i u kojem iznosu.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  78. Pozdrav!
    Zanima me da li sam u mogućnosti dobit kredit, zaposlen sam već godinu dana, radim na ođređeno vrijeme, ugovore produžujem svaka 3mjeseca, samo je problem što imam 20 godina a vecina banaka daje tek odobrava kredite iznad 22 ili 23 godine… da li je ikako moguće dobiti kredit uz jamca(jamci bi bili roditelji).
    iznos kredita bi bio 6.000 eura.

    1. Poštovani gospodine Livio,

      nažalost istina je, kod zaposlenih na određeno vrijeme banci je iznimno važno da klijent bude stariji od 22 godine. Određena zrelost uobičajeno predstavlja veću odgovornost prema novcu, a time i kreditnim obvezama. Međutim, uz kreditno sposobnog sudužnika, u ovom slučaju Vaših roditelja, realizacija kredita je moguća. Ipak je drugačiji pogled banka na Vas, ako uz Vas stoje Vaši roditelji.

      S poštovanjem,

      Vera

  79. Pozdrav,imam pitanje u vezi manjega kredita,dal ga mogu dobit na osnovi toga ispunjavam uvjete neke,napunio sam 22godine,nisam nikad imao kredite nikakve.sad radim 4 mjeseca u jednoj firmi,tj.od 1.7. Jel imam kakve mogucnosti?hvala unaprijed

    1. Poštovani,

      prije svega zahvaljujemo na upitu.

      S obzirom na Vaše godine potrebno je minimalno 12 mjeseci staža u istom poduzeću, u kontinuitetu, na određeno vrijeme. Ako dobijete ugovor na neodređeno vrijeme, možemo istog trena krenuti u realizaciju kredita.

      S poštovanjem,

      Vera Maroshi

  80. Pozdrav, radim mjesec dana u novoj firmi, primanja su mi 2600 i zanima me jesam li u mogucnosti dignut kredit

    1. Poštovani,

      za realizaciju kredita je potrebno minimalno 3 mjeseca radnog staža ili kreditno sposoban sudužnik.

      Za detaljnije informacije slobodno nam ostavite kontakt broj telefona.

      S poštovanjem,

      Vera

  81. Poštovani,
    Zanima me nenamjenski kredit od 10 000 kn
    Imam ugovor na neodredjeno u kontinuitetu Od 18 mjeseci , ali sam trenutno u dozvoljenom minusu pa me zanima da li je to problem za dobivanje kredita?

    1. poštovana,

      s obzirom na to da je riječ o dopuštenom minusu, dakle niste u nedopuštenom ili tzv. crvenom minusu, isti ne predstavlja problem kod realizacije kredita.

      Ispunite web upitnik na našim stranicama ili nam proslijedite kontakt broj telefona, kako bismo mogli odabrati najpovoljniji nenamjenski kredit za Vas.

      S poštovanjem,

      Vera

  82. Dobar dan ja radim na brodovima i ugovor je 8mjeseci i vec 6godian radim za istu kopaniju dali postoji sansa za dobivanje kredita.

    1. Poštovani,

      ako svake godine dobivate ugovor na 8 mjeseci, i ako zadovoljavate ostale uvjete kreditne sposobnosti realizacija kredita je moguća. Naime banke će kreditirati pomorca koji je produžio ili sklopio novi ugovor u radu (na određeno ili neodređeno vrijeme) najmanje jednom u posljednjih 18 mjeseci.

      Ispunite kreditni upitnik na našoj web stranici, ili nam pošaljite kontakt broj telefona kako bismo mogli napraviti potrebne provjere.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  83. Zaposlena sam kao stalni sezonac u ugostiteljskoj firmi unazad dvije godine,sto znaci da odprilike 9 mjeseci primam placu od poslodavca a 3 mjeseca preko biroa.Postoji li mogucnost dobivanja kredita,s obzirom da se nakon isteka ugovora prijavljujem na biro i placu primam svih 12 mjeseci u godini?

    1. Poštovana,

      nažalost ako je riječ o ugovoru na određeno vrijeme potreban staž u kontinuitetu iznosi 12 mjeseci, a ako je riječ o ugovoru o djelu, tada i znatno više. Dakle svih 12 mjeseci plaću mora isplaćivati poslodavac, ne biro.

      Jedini način je da dobijete ugovor na neodređeno vrijeme, tada je potrebno 3 mjeseca staža za realizaciju kredita. Jedini izvor sredstava od banke koji smatram da biste mogli realizirati je minus po tekućem računu.

      Zahvaljujem na upitu!

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  84. Pozdrav
    Jeli mogu biti jamac ukoliko nemam kredit a htio bih ga podici?
    Hoce li to utjecati na moj kredit?
    Zaposlen sam na neodredeno placa 6000kn.
    Moj planirani kredit je 50 000€ na 20 god.a bio bih jamac na 20 000€ na 10 god.
    Hocu li moci realizirati svoj kredit upotpunosti?
    hvala

    1. Poštovani,

      prije svega želim naglasiti da pričam o trenutnim uvjetima. Uvjeti i otvorenost banaka prema kreditiranju mijenjaju se iz dana u dan.

      Dakle ako ćete biti jamac ili sudužnik, morate biti svjesni toga da u slučaju da korisnik ne plaća kredit, banka ima pravo sjest Vama na plaću. Banka će prvo pokušati ovršiti Vas, a tek u slučaju da se ne uspije naplatiti pokrenuti će ovršni postupak prema korisniku. Dakle, samo da naglasim taj dio.

      Znači u slučaju da korisnik kredita od 20.000,00 eura kasni s plaćanjima po mjesec, dva ili više, teško ćete realizirati stambeni ili hipotekarni kredit. Ako korisnik kredita uredno izvršava svoje obveze realizacija kredita od 50.000,00 eura po kojem anuitet iznosi od 2.600,00 do 3.500,00 kuna moguća je samo u nekoliko banaka, koje se kod procjenjivanja kreditne sposobnosti ne drže zakonom propisanog ovršnog zakona. Da li ste kreditno sposobni u tim bankama ako ste jamac/sudužnik? Ovisi u kojem ste poduzeću zaposleni, koliko dugo ste zaposleni te kako izgleda Vaše kreditno izvješće. Ako je ste strane sve zadovoljeno, realizacija vašeg kredita je moguća, bez da Vama treba sudužnik. Ako je riječ o stambenom kreditu, gdje je iznimno važno da ga realizirate po povoljnim uvjetima, napominjem da ste se od 27 banaka prema trenutnim uvjetima ograničili na pet banaka.

      Nadam se da Vam ovo pomaže.

      Za dodatna pitanja stojim na raspolaganju.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

      1. Puno hvala na brzom i kvalitetnom odgovoru pomogli ste mi i vise nego dovoljno

        Hvala

  85. interesira me kredit za zaposlene na odredjeno vrijeme,naime vec dvi god sam kod istog poslodavca,s tim da nas odjavi 6.1 do 15.3.i to vrijeme sam na birou za zaposljavanje,vracam se kod njega,ali samo sta u to vrijeme zatvara lokal,primanja su mi oko3,500,00kn mjesecno,imala sam kredit u pbz,sad sam u minusu po tekucem i htjela bi to nekako rijesiti.
    hvala vam

    1. Poštovana,

      nažalost zaposleni na određeno vrijeme mogu realizirati kredit samo u slučaju da imaju kontinuirani staž od minimalno 12 mjeseci kod istog poslodavca. Dakle, u tih 12 mjeseci ne smije biti prekida. Realizaciju kredita bi onemogućio prekid od jednog dana, a ako sam dobro shvatila Vi imate prekid od gotovo 3 mjeseca.

      Za realizaciju kredita je potreban kreditno sposoban sudužnik.

      Za dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  86. Postovani javljam se u vezi kredita dakle ovako radim u firmi 1 i pol s time da imam ugovor na određeno ali omoj ugovor se produzuje na god dana dakle u ovom.slucaju imam siguran ugovor o radu do 12 mj 2015 god primanja su mi redovita i zanima me kredit za auto pa bih molio ako bi mogao dobiti podatke da li je moguce dobijem kredit i koji su uvijeti hvala

    1. Poštovani,

      ako sam dobro shvatila radite u poduzeću godinu i pol?!

      Što se tiče potrebnog radnog staža na određeno vrijeme, ste strane ste zadovoljili tražene kriterija.
      Namjena kredita ne utječe znatno na Vašu kreditnu sposobnost.

      Realizacija kredita je moguća striktno ako ste stariji od 23 godine, ako Vaša primanja visinom nadilaze minimalac, ako ste zaposleni u solventnom poduzeću, uredni u kreditnom izvješću, ako unazad 12 mjeseci niste imali ni jedan dan prekida radnog odnosa i dr.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

  87. Poštovanje,
    zaposlen sam na određeno (svakih 3 mjeseca mi se produžuje ugovor) i fali mi 2 mjeseca do 12 mjeseci neprekidnog rada kod istog poslodavca. U banci u kojoj imam račun su mi rekli da bez obzira na koliko radio na određeno vrijeme ne mogu dobiti kredit,pa me zanima da li bi se mogao ostvariti preko vas nakon što ispunim tih 12 mjeseci? Naravno ugovor će mi se i dalje produživati i to nije uopće upitno.

    1. Poštovani,

      radni staž je samo jedan od kriterija koje je potrebno zadovoljiti za realizaciju kredita. Važne su nam i Vaše godine, visina primanja, urednost u HROK-u, solventnost poduzeća i drugo.

      Srdačan pozdrav,

      Vera

      1. Imam 25 godina,bez ikakvih ovrha,sve uredno plaćam i prosječna plaća mi se vrti oko 3500 kuna,nekad malo više nekad malo manje.
        Ali u toj banci zaposleni na određeno ne mogu dobiti kredit bez jamca. To mi je jedini problem.
        Hvala na brzom odgovoru.

        1. Poštovani,

          prema navedenim podacima po navršenju 12 mjeseci realizacija kredita biti će moguća.

          Ako želite detalje, javite se kreditnoj posrednici Progreso grupe.

          Srdačan pozdrav!

  88. Pozdrav!

    Već sam bio ko vas na razgovoru, medutim u banci u kojoj primam placu su mi rekli da mogu dobiti kredit. radim bez prekida vec duze o 12 mj, međutim ugovor mi se produzuje svaki mjesec i zbog toga mi je banka odbila zahtjev za kredit. postoji li mogucnost preko vas ostvariti kredit?

    1. Poštovani,

      ako radite direktno za određeno poduzeće, a ne preko agencije za zapošljavanje, opcija postoji. Svakako će nam trebati potvrda da niste pred otkaznim rokom i da niste na zamjeni.

      Proslijedit ćemo Vaš e-mail kreditnom savjetniku kako bi uzeo detaljne podatke.

      Zahvaljujemo na upitu.

  89. Poštovani,

    Htjela bih uzeti gotovinski nenamjenski kredit, ali nisam sigurna dali mogu.
    Radim više od godinu dana kod istog poslodavca i ugovor mi traje do 30.09.2015. Primanja su mi uredna, svaki mjesec. Zanima me dal bih mogla podignuti takav kredit i koliko bih najviše mogla podignuti.

    Hvala

    1. Poštovana,

      ako ste uredni u izvršavanju postojećih obveza i ako je poduzeće u kojem radite solventno realizacija kredita je moguća.

      Proslijedit ćemo Vaš e-mail kreditnom savjetniku, kako bi uzeo podatke potrebne za provjeru kreditne sposobnosti.

      Zahvaljujemo na upitu!

  90. Pozdrav,
    Moja situacija je sljedeća. Do prije par mjeseci sam imao dug po računu u OTP Banci no to je riješeno. Sada mi je ostala ovrha od VIP-a i onda su mi primanja čista. Radim na ugovor u istoj firmi već sedam godina s povremenim prekidima. Firma je iz V.Gorice SJENA d.o.o. Radimo većinom van Hrvatske,primanja su redovita i na vrijeme. Plaća mi je 2600,00 kn + 3000,00kn terenski dodatak(vodi se kao obična uplata). Zbog ovrhe još uvijek imam zaštićeni račun u PBZ-u i trenutno neaktivni račun u OTP Banci. Kredit bih uzeo zbog kupnje novog vozila,a razmišljao sam i o stambenom kreditu. Mene sada zanima da li imam uvijete za dobivanje kredita? Ako da, do kojeg iznosa i na koji rok otplate? Hvala

    1. Poštovani,

      za realizaciju kredita morate biti minimalno 12 mjeseci zaposleni u istom poduzeću bez prekida. Ne smijete imati povijesne neurednosti u kreditnom izvješću niti biti na crnoj listi.

      Ako zadovoljavate navedene kriterije treba vidjeti ugovor o radu. Naime,napisali ste da radite izvan Hrvatske, pa bi trebalo vidjeti da li je riječ o ugovoru za rad u izoslanstvu.

      Vrsta kredita ovisi o vama, banka neće diktirati namjenu kredita.

      Visina kredita ovisi o visini Vaših primanja. Napisali ste da se terenski dodaci knjiže kao obična uplata. Da li je to prikazano na platnoj listi, da li ide preko žiroračuna?! Jer ako nije bojim se da ste kreditno sposobni za svega 300,00 do 600,00 kn, ovisno u kojoj bismo banci mogli rješavati Vaš kredit.
      Točnije tada bi iznos kredita bio od 25.000,00 do 45.000,00 HRK i to na rok otplate 10 godina.

      Zahvaljujemo na upitu!

      1. Dobar dan lijepi pozdrav. Zaposlen sam u državnoj firmi,ali na određeno i za sada 8mjeseci ugovor mi traje do kraja godine s tim da sam siguran da cu ga produzivati,a najvjerovatnije i potpisati na neodredeno,tako da me zanimalo da li postoji mogućnost kredita i koja

        1. Poštovan,

          s obzirom na to da Vam ugovor vrijedi još mjesec dana ipak ćemo s realizacijom kredita morati pričekati do produžetka ugovora.

          lp,

          Vera

          1. imam 8 g kod poslodavca ugovor za stalno imam kredit 15 tisuca e na 12 g rata153 e da li mogu dignuti kredit i pokriti ovaj placa 600do 800 e poslodavac je studenac doo

          2. Poštovana,

            prema podacima koje ste naveli, imali biste mogućnosti za kredit. Tim kreditom možete refinancirati postojeći te dobiti dodatnu gotovinu.

            Za detaljnije izračune i informacije o kreditu, pozivam Vas da popunite naš kreditni upitnik i ostavite nam podatke za kontakt.

            Lijep pozdrav

  91. DOBAR DAN,
    zanimalo bi me postoji li mogućnost bilo kakvog podizanja kredita za mene. Trenutno radim 4 mjeseca ali na ugovor, ali siguran sam da ću jos dugo tu radit.

  92. Postovanje,zanima me dali bi mogao dobiti kredit,zaposlen sam u firmi koja zaposljava preko 1000 ljudi,trenutno sam u radnom odnosu 22 mjeseca,te me zanima kredit,i koji bi iznos mogao dobiti,hvala

    1. Poštovani,

      zahvaljujemo na Vašem upitu vezano uz kredit za zaposlene na određeno vrijeme u malim poduzećima.
      Jedan od kriterija koji je potrebno zadovoljiti za odobravanje kredita zaposlenima na određeno vrijeme,svakako je radni staž. Taj kriterij zadovoljavate. Krediti se odobravaju zaposlenima u solventnim poduzećima. Najčešće velika poduzeća dobro posluju, međutim ima i iznimaka. Dakle, svakako nam nedostaje informacija u kojem ste poduzeću zaposleni? Da biste realizirali kredit trebate biti uredni u izvršavanju Vaših dosadašnjih mjesečnih kreditnih obveza. Maksimalni nenamjenski kredit za zaposlene na određeno vrijeme iznosi 30.000,00 eura. Međutim, o visini vaših primanja ovisi da li Vi možete dobiti navedeni iznos kredita.

      Kreditni savjetnik Progreso grupe kontaktirati će Vas na e-mail koji ste naveli, kako bismo provjerili da li postoji mogućnost realizacije kredita za zaposlene na određeno vrijeme, te ako postoji koji iznos kredita možete realizirati.

      Srdačan pozdrav!

  93. Pozdrav,radim u obrtu vise od godinu dana,na neodredeno je ugovor,tj stalan posao.imam odbitaka od place sa strane fine.placa mi je 2400 kn.800 kn mi je ovrha(po racunima,t com…).nemam kredita,kreditnih kartica niti slicno.jmbg mi je cist.posto u obrtu kojem radim sam prijavljen ja i jos troje ljudi.dali je mogucnost da se zatvori ovrha i jos dobije 30 000 kn van.pozz

    1. Poštovani g. Božo,

      Zahvaljujemo se na Vašem upitu o kreditu za zaposlene na određeno vrijeme.
      Kako bi zaštitili Vašu privatnost javit ćemo Vam se privatno na kontakt koji ste naveli.

      Srdačan pozdrav!

  94. Postovani,zaposlen sam u firmi vec vise od godinu dana ali sa ugovorima na odredeno,posao mi nije upitan ali takva je politika firme,firma je internacionalna i zaposljava oko cca 300.000 ljudi.Zanima me podizanje kredita i klijent sam Zagrebacke banke,primanja uredna,unaprijed hvala!

    1. Poštovani g. Igor, prije svega zahvaljujemo na upitu!

      Ako u Vašem kreditnom izvješću ne postoje povijesne ni trenutne neurednosti, te ste zaposleni na određeno vrijeme minimalno 12 mjeseci bez prekida kod istog poslodavca (koji je solventan)realizacija kredita je moguća.

      U slučaju da ste zainteresirani za realizaciju nenamjenskog kredita, iznos je diktiran visinom vaših primanja, ali maksimalno do 25.000,00 €. Također postoji opcija za realizaciju stambenog kredita, ako to predstavlja Vaš interes.

      Kontaktirat će Vas posrednici Progreso grupe iz Osijeka!

      Srdačan pozdrav!

      1. Interesiram se za podizanje kredita i mozete me kontaktirati u bilo koje doba dana,otvoren sam za sve mogucnosti i prijedloge,unaprijed hvala!

  95. RADIM VEC 6 SEZONA KOD ISTOG POSLODAVCA OD 5,5 DO 15 .10 DALI POSTOJI MOGUCNOST KREDITA HVALA

    1. Poštovana Ljiljana,

      bilo da je u pitanju ugovor o djelu ili ugovor na određeno vrijeme, mora postojati kontinuitet od 12 mjeseci. S obzirom da radite sezonski, kontinuiteta nema i realizacija nažalost nije moguća.

      Možda biste mogli dogovoriti s poslodavcem da potpišete ugovor na određeno vrijeme, barem 12 mjeseci, bez obzira što Vam se primanja isplaćuju samo u sezoni. Na taj način, banka bi dobila sigurnost i možda bismo mogli realizirati kredit.

      Zahvaljujemo na Vašem upitu!

  96. Dobar dan Ja sam Ruzica iz dubrovnika.
    Radim na odredeno…od 1 05 ..ugovor ns 6mj
    Trebam hitno 2000eura na 5rata..ji to moguce…hvala…

    1. Poštovana gđo. Ružica,

      Zahvaljujemo se na Vašem upitu.

      Kreditna linija za građane zaposlene na određeno vrijeme zahtjeva minimalno 12 mjeseci radnog staža kod trenutnog poslodavca. S obzirom da ne zadovoljavate uvjete potrebnog radnog staža, za realizaciju kredita je nužno priložiti kreditno sposobnog sudužnika.
      Također, kada je riječ o gotovinskom (nenamjenskom ) kreditu sam rok otplate je strogo definiran. Ugovoreni rok otplate najčešće iznosi minimalno 2 godine. Dakako, uvijek možete prijevremeno otplatiti kredit u cijelosti.

      S obzirom na kompliciranost Vaše situacije možda bi najbolje rješenje bilo da ugovorite kreditnu karticu ili dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu. Ako ste zatražili prekoračenje, a ono Vam je bilo odbijeno, svakako nam se javite. Postoje banke koje automatizmom odobravaju prekoračenja, bez obzira na status zaposlenja na određeno vrijeme.

      Za dodatna pitanja stojim na raspolaganju!

    2. Pozdrav,

      radim u Opcoj bolnici kao medicinska sestra. Počela sam raditi u 8 mjesecu 2023 godine. Imam ugovor na određeno do 4 mjeseca 2026 godine. Koje su moje kreditne mogućnosti? Plaća mi je 1700 eura. Planiram kupnju kuce do 120 000 eura.

      1. Poštovana,

        s navedenom plaćom, kreditno ste sposobni cca. 170.000 – 185.000 eur uz rok otplate na 30 godina. Za stambeni kredit prihvatljiv je i ugovor na određeno radno vrijeme uz zadovoljavanje određenih uvjete.
        Kako bi provjerili imate li uvjete već sada, potrebni su nam dodatni podaci.

        Javite nam se putem našeg kreditnog upitnika i ostavite nam svoje podatke za kontakt. Javit ćemo Vam se kroz 24h i dati informacije o mogućnosti realizacije željenog kredita.

        Lijep pozdrav

  97. Poštovani,zaposlena sam 15 mj na određeno i sad početkom 8.mj ću dobiti stalni radni odnos.
    zanima me dali je moguće sad dobiti kredit 3 tisuće eura na tri godine.i koji su uvijeti?
    inace sam već 11 godina klijent raiffaisen banke i nikad nisam bila na crnoj listi niti nist slično.
    molim Vas za odgovor

    1. Poštovana Snježana,

      Vaš Progreso savjetnik će Vam se povratno javiti na e-mail vezano za analizu vaše osobne situacije i uvjeta dobivanja kredita za zaposlene na određeno vrijeme. Hvala na upitu i lijepi pozdrav.

  98. bok
    imam jedno pitanje upravo od 1 travnja ču početi raditi,pa sam vas htio pitati dali bi mogao dobiti mali kredit od 1500€

    1. Poštovani Kristjan,
      s obzirom da ste komentirali na temu kredita za klijente zaposlene na određeno vrijeme, pretpostavljam da radite na određeno, a od 1. travnja očekujete prijavu na neodređeno. Ako je tako, preliminarni je odgovor – da. Ako trenutno ipak uopće niste u radnom odnosu, moramo vas razočarati. Osnova za kredit je svakako kreditna sposobnost koja se temelji na redovnim primanjima, pa čak i ako je zaposlenje na određeno vrijeme. Bez zaposlenja i kreditne sposobnosti, moguće je podići jedino lombardni kredit. Ukoliko želite, možemo vas kontaktirati, zaprimiti podatke i pratiti vaš razvoj zaposlenja do trenutka kada ćemo vam moći pomoći ostvariti kredit.

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!