Zaposleni na minimalac?

Savjeti / Zoran Šuster / 12/01/2014 / 2 komentar

Poslovna taktika prijave zaposlenika na minimalnu plaću, koja iznosi oko 2.360,00 kn, i nije neka novost u Hrvatskoj.

S obzirom na to da je životni standard građana uvjetovan visinom dohotka i njegovom distribucijom (hrana, režije i sl.), banke postaju svjesne da se ostatak novaca građanima isplaćuje u obliku prijevoza, terenskih dodataka, stimulacija i sl., na koje poslodavac nije dužan platiti porez.

Uvođenje tog oblika primanja u kreditnu sposobnost korisnika kredita predstavlja svojevrstan rizik za financijsku instituciju. Klijenti kojima se terenski dodatak ne prikazuje na platnoj listi, ali se redovito uplaćuje na tekući račun u banci klijenta, svakako bi se pravovremeno trebali uputiti u odgovarajuću banku.

Djelatnik banke ne šalje zahtjev za kredit na odobrenje prije nego što cjelokupna mjesečna primanja klijenta, uključujući i terenski dodatak, sjednu na račun. U tom trenutku zahtjev odlazi na kreditno odobrenje, a u prosjek primanja uvrštavaju se i navedeni dodaci.

Klijenti koji nastoje svoju kreditnu sposobnost povećati terenskim dodacima trebali bi izbjegavati kreditne linije vezane uz osiguranje otplate kredita.

Takve kreditne linije osim suglasnosti kreditne komisije banke zahtijevaju i suglasnost osiguravajuće kuće u svrhu odobravanja kredita. Osiguravajuće kuće redovno odbijaju osigurati takve kredite. Manje iznose terenskih dodataka čak i pristaju uvrstiti u prosjek primanja, no zatraži li se suglasnost za veći iznos terenskih dodataka, viši od 500,00 HRK, zahtjev će biti odbijen.

Povećajte svoju kreditnu sposobnost uz pomoć kreditnog posrednika Progreso grupe.

Ne preplaćujte svoje kredite!

Skuplji televizor ima bolju sliku. Skuplji kredit ima veću ratu i ništa više. S Progresom štedite prije svega novac i vrijeme. Ispunite Progreso upitnik za kredit.

Idemo na upitnik
Autor: Progreso grupa

Komentari

  1. Imam 3 kredita zajedno mi je rata 455 eura plaća neto mi je oko 615 eura pa me zanima dali postoji mogućnost da dobijem kredit oko 20000 eura i zatvorim postojeće kredite

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!