Kredit za mlade umirovljenike

Iz ponude izdvajamo / Zoran Šuster / 17/04/2014 / 3 komentar

Iz ponude izdvajamoU Hrvatskoj nažalost imamo 10.009 korisnika mirovine mlađih od 24 godine. U starosnoj dobi od 25 do 35 godina u mirovini se nalazi 2.500 građana, a u dobi od 35 do 45 godina 8.700 korisnika mirovina. Najveći broj vojnih umirovljenika, 36%, u dobi je od 40 do 50 godina.

Maksimalan iznos

Prilikom ugovaranja ove kreditne linije umirovljenici ne smiju biti stariji od 60 godina. Najveću prednost ove kreditne linije svakako predstavlja maksimalan iznos kredita. Najčešće umirovljenički krediti predstavljaju manje iznose nenamjenskih kredita.

Prilagođeni instrumenti osiguranja

Većina poslovnih banaka kod većih iznosa kredita ugovara dodatne instrumente osiguranja kao što su police mješovitog ili riziko životnog osiguranja te osiguranje otplate kredita. Međutim, većina mladih umirovljenika nalazi se u invalidskoj mirovini i samim time nije prihvatljiva za određene osiguravajuće kuće.

Kako bi izbjegla nemogućnost osiguravanja umirovljenika, a samim time i nemogućnost odobravanja kredita, banka je prilagodila instrumente osiguranja.

Neurednosti i ovrhe

Veliku prednost također predstavlja mogućnost ugovaranja otplate kredita na rok od 10 godina. Specifičnost kreditne linije je i u tome što umirovljenici njome mogu zatvoriti neurednosti vidljive u kreditnom izvješću i ovrhe, te se na taj način izbaviti iz teške hrvatske svakodnevnice.

Maksimalni iznos kredita 100.000,00 HRK  moguće je ugovoriti na rok otplate do 10 godina. Mjesečni anuitet iznosi 1.266,22 HRK a izračunava se uz nominalnu kamatnu stopu od 8, 99 % . Efektivna kamatna stopa iznosi 10, 46 % . Naknada za administrativnu obradu kredita iznosi 3,0 % od glavnice kredita.

Uz kredit se osim primarnih instrumenata osiguranja (Izjava o suglasnosti zapljene primanja, Zadužnica i Mjenica) ugovara i novčani depozit.

Ne preplaćujte svoje kredite!

Skuplji televizor ima bolju sliku. Skuplji kredit ima veću ratu i ništa više. S Progresom štedite prije svega novac i vrijeme. Ispunite Progreso upitnik za kredit.

Idemo na upitnik
 Autor: Progreso grupa

Komentari

  1. Poštovanje
    Primam obiteljsku mirovinu u bosni ali imam tekući račun i u erste banci u hrvatskoj.
    Da li je legalno moguće da ikako 2200 kuna uplaćujem na svoj hr. račun i tako otpaćujem kredit koji bih uopće mogla dobiti kod vas.

  2. POŠTOVANJE U TEŠKOJ DAM FINANCIJSKOJ SITUACIJI.SAMOHRANA SAM MAJKA I PRIMAM OBITELJSKU MIROVINU SA DVOJE MALODOBNE DJECE 160I 12 GODINA.BLOKIRAN MI JE DAČUN MJESECIMA A IMAM OTVOREN ZAŠTIČENI RAČUN NA KOJI PRIMAM MIROVINU.IMAM ZAISTA VRLO VELIKIH PROBLEMA KOJE NE MOGU IZNJETI OVAKO PA VAS MOLIM AKO MI MOŽETE POMOĆI DA ME KONTAKTIRATE.MIROVINA JE 4500KN A IMAM OBUSTAVU 2300. UNAPRIJED HVALA

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!