Niža cijena za kreditno izvješće

Niža cijena za kreditno izvješće

Iz medija / Progreso grupa / 03/02/2014 / 0 komentar

cms_page_text_detail_156Progreso grupa potpisala je ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskim registrom obveza po kreditima (HROK-om), čime je postala prvi licencirani hrvatski kreditni posrednik i novo mjesto putem kojega građani mogu zatražiti kreditno izvješće na osobni zahtjev.

No time Progreso ne postaje članica HROK-a, već mjesto na kojem klijenti mogu zatražiti i preuzeti svoje kreditno izvješće.

Progreso grupa svoje usluge kreditnog posredovanja pruža na adresi u Zagrebu i Rijeci, a kako direktor i vlasnik tvrtke Zoran Šuster kaže, svoju podružnicu sljedeće godine namjerava otvoriti u Puli, a već idućeg mjeseca i u Čakovcu.

Progreso grupa d.o.o. osnovana je potkraj 2008. godine te se bavi kreditnim posredništvom. „Volksbank je prva banka s kojom smo uspostavili poslovnu suradnju, još 2009. godine, kada smo potpisali ugovor o kreditnom posredništvu, nakon čega su uslijedili ugovori i s ostalim bankama.

Kada je na snagu došao Zakon o potrošačkom kreditiranju, mi smo već dulje svoje cijelo poslovanje temeljili upravo na takvim zakonima, pa nismo ništa morali mijenjati. Na temelju svega toga ostvarili smo i sadašnji ugovor s HROK-om“, kaže Šuster.

Kreditno izvješće može zatražiti svaka osoba za sebe kad god to poželi neograničeni broj puta i bez objašnjenja zašto ga traži. Za izradu izvješća potrebna je osobna iskaznica ili putovnica te dokument s JMBG-om i potvrda o OIB-u.

Naknada za izdavanje izvješća osobno u HROK-u iznosi 100 kuna, a naknada za izdavanje kreditnog izvješća osobno u Progreso grupi 75 kuna.

LIDER, Ivana Janković

Komentari

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!