Georg Richter

Licencirani financijski posrednici – garancija kvalitete i povjerenja

Progreso kolumne / Progreso grupa / 25/11/2013 / 0 komentar

Georg RichterBanke trebaju podržati regulaciju tržišta posrednika i time podići kvalitetu savjetovanja na višu razinu

Pozitivno iskustvo sa vanjskim prodajnim kanalima

Volksbank d.d. već duži niz godina razvija alternativne prodajne kanale te u sklopu toga surađuje s financijskim posrednicima. Iz vlastitoga iskustva znamo kako je jedna od najvažnijih komponenata bilo kojeg prodajnog kanala kvalitetna savjetodavna usluga i transparentno poslovanje, jer samo ono garantira razvoj uspješnog partnerskog odnosa svih triju strana u procesu – kako zadovoljnih klijenata, tako i Banke i posrednika.

Želimo postati prvi po kvaliteti usluge

Upravo iz tog razloga podržavamo sve naše partnere koji se izlažu dodatnim naporima kako bi svoje poslovanje u potpunosti uskladili sa Zakonom o potrošačkom kreditiranju te se certificirali kao pružatelj usluga posrednika, jer vjerujemo da će se time povećati kvaliteta usluge, a samim time i broj zadovoljnih klijenata.

Budući da je jedan od strateških ciljeva Volksbank d.d. postati prva banka na tržištu po kvaliteti usluge, od posebne nam je važnosti činjenica da licencirano i transparentno poslovanje predstavljaju budućnost povjerenja, kako klijenata prema posrednicima – a posredno i prema samim Bankama – tako i banaka prema posrednicima.

Sigurnost na tržištu koje tek očekuje regulaciju

U situaciji kakvu danas imamo na financijskom tržištu, u kojoj su potencijalni klijenti sa svih strana bombardirani letcima i ponudama za brze kredite koji tvrde kako uspješno «zaobilaze» crne liste, važnost licenciranja postaje još izraženija, jer samo ono korisnicima usluga garantira legitimnost i sigurnost.

Licenca klijentima – bilo da se radi o građanima ili tvrtkama – na određeni način garantira kvalitetan savjet kako postići dugoročne ciljeve, odnosno kako sa što manje rizika donijeti optimalne financijske odluke u skladu s vlastitim potrebama i mogućnostima.

Klijent jedino tako može biti siguran da posluje s legitimnim posrednikom Banaka te da je poslovanje licenciranog financijskog posrednika u skladu sa Zakonom o potrošačkom kreditiranju i ostalim pozitivnim propisima koji reguliraju ovu djelatnost. Kao institucije kojima je reputacijski rizik iznimno važan, Banke također trebaju podržati regulaciju tržišta posrednika jer se time kvaliteta savjetovanja podiže na višu razinu.

Autor teksta: Georg Richter, direktor poslovanja s građanima i malim poduzetništvom Sberbank d.d.
 

 

Komentari

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!