Progreso grupa je prva agencija za kreditno posredovanje s odobrenjem ministarstva

Uncategorized @hr / Zoran Šuster / 25/11/2013 / 0 komentar

Dobivanjem licence Ministarstva financija, zagrebačka tvrtka Progreso grupa za savjetodavne usluge prva je započela s pružanjem usluga posredovanja u potrošačkom kreditiranju po hrvatskoj nacionalnoj klasi djelatnosti (NKD) i na taj način prva počela probijati put k uređenom i društveno odgovornom posredovanju u financijskom sektoru. Djelatnost tvrtke u cijelosti je usklađena sa novim Zakonom o potrošačkom kreditiranju, što je uz sve navedeno garancija transparentnosti i profesionalnosti u pružanju usluga iz područja kreditnog posredovanja.

Usklađivanjem poslovanja sa svim relevantnim nadležnim tijelima, Progreso grupa prva u Hrvatskoj donosi pozitivne trendove s razvijenih tržišta i višegodišnje iskustvo rada s hrvatskim bankama prenosi u obliku nove prakse. Progreso grupa spremno je preuzela obvezu provođenja potpuno transparentne i još detaljnije analize prilikom predlaganja pronađenih rješenja klijentima, uz navođenje svih uključenih troškova u smislu troškova obrade ili instrumenata osiguranja, efektivne kamatne stope te objašnjenja povećanih prava i obveza klijenata sukladno novom Zakonu o potrošačkom kreditiranju. Novost je i uručivanje potpisanog “obrasca o informacijama prije sklapanja ugovora o kreditu”, koji spomenuti zakon propisuje kao obvezan.

Proces prilagodbe poslovanja Progreso grupe započeo je prije godinu dana, te u ovom trenutku tvrtka pruža usluge licenciranog posredovanja u kreditiranju za dvadesetak većih hrvatskih tvrtki, udruga i sindikata sa kojima ima potpisane ugovore o poslovnoj suradnji, kao i svim građanima koji prepoznaju prednosti ovakvog načina realizacije svojih financijskih potreba.

“Završila je era nereguliranog posredništva na štetu krajnjeg korisnika kojoj svjedočimo zadnjih desetak godina, te je počela nova era u kojoj su transparentnost, educiranost i licenciranost apsolutni imperativi poslovanja”, istaknuli su osnivači tvrtke Vjeko Peretić i Zoran Šuster.

Model kreditnog posredovanja u svijetu je poznat već godinama, pa se tako u Njemačkoj preko 60 posto kredita građanstvu plasira preko specijaliziranih agencija – službenih vanjskih kanala prodaje banaka. U isto vrijeme, u Velikoj Britaniji taj trend dostiže gotovo 80 posto, a u Italiji je jako razvijeno franšizno poslovanje banaka. Razlog za takav trend financijskih tržišta prvom redu je želja samih banaka da klijentima ponude profesionalniju i osobniju uslugu uz veliku uštedu vremena, navodi se u priopćenju iz Progreso grupe.

Link na originalni tekst

Komentari

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!