Progreso podružnica Osijek

Progreso podružnica Osijek

Iz medija / Progreso grupa / 01/03/2014 / 2 komentar

Prva hrvatska licencirana agencija za kreditno posredovanje ima ugovore s više banaka

Uz svoje urede otvorene u Zagrebu, Rijeci i Čakovcu, Progreso grupa, agencija za financijsko posredovanje i kreditno posredovanje, otvorila je svoju podružnicu i u Osijeku.

Pozdravljajući goste na otvaranju osječkog ureda, među kojima su najveći dio činili poslovni partneri Progreso grupe iz više banaka, Yetunde Kristina Akinyemi, direktorica osječke podružnice, kazala je kako je zadovoljna što će voditi tim kojemu je cilj unaprijediti posao kreditnog posredovanja u Slavoniji i Baranji.

– Prva smo licencirana agencija za kreditno posredovanje u Hrvatskoj i namjera nam je u Osijeku unaprijediti taj posao, podići ga na visoku razinu. Bez vas, naših partnera, zajedničke ciljeve ne bismo mogli ispuniti, kazala je Yetunde Kristina Akinyemi.

Progreso grupa licencu za kreditno posredovanje dobila je od Ministarstva financija prije gotovo četiri godine na osnovu 2010. godine donesenog Zakona o potrošačkom kreditiranju.

Inače, model kreditnog posredovanja poznat je i priznat u zapadnom svijetu, kao način za pronalazak optimalnog kreditnog rješenja. Istina, počeci ovog modela u Hrvatskoj nisu zasnovani na pozitivnoj poslovnoj praksi, kaže Yetunde Kristina Akinyemi, podsjećajući na natpise na stupovima i autobusnim stajalištima s lihvarskim kreditima, kao i tzv. kreditne urede.

Tako da borba za etabliranje branše kreditnih posrednika, kaže, predstavljala je i još uvijek predstavlja trnovit put.

Osijek Otvaranje

Progreso podružnica Osijek

Tvrtka danas ima potpisane ugovore s više banaka o kreditnom posredovanju – Sberbank, Privrednom bankom Zagreb, OTP bankom, Hypo bankom, Banco Popolare, Slatinskom, Kentbankom… Također i s osam osiguravajućih društava, dva mirovinska fonda, dvije stambene štedionice te nekoliko kreditnih linija, faktoring i leasing društava.

– Nudimo klijentima sve informacije o kreditnim linijama, vrstama štednje i vrstama osiguranja, koje se nalaze na tržištu. Učinit ćemo u našoj osječkoj podružnici sve da građanima Slavonije, odnosno našim klijentima omogućimo najbolja financijska, odnosno kreditna rješenja, kaže Yetunde Kristina Akinyemi.

Ono što je važno napomenuti, usluge posredovanja za sve financijske proizvode, kod kojih je to moguće, za građane su potpuno besplatne. Provizije Progreso ostvaruje od partnerskih tvrtki za čije proizvode i usluge Progreso posreduje. Također je važno reći kako se sve uplate i isplate obavljaju isključivo u banci.

U Progresu napominju kako ta tvrtka od srpnja 2012. ima potpisan ugovor s Hrvatskim registrom obveza po kreditima, na temelju kojeg je Progreso grupa mjesto putem kojeg građani mogu zatražiti kreditno izvješće na osobni zahtjev.

Kreditno izvješće iz HROK-a donosi podatke o klijentu sa svim njegovim kreditima, karticama, jamstvima, sudužništvu i dopuštenom prekoračenju, za razliku od recimo “crne liste” Hrvatske udruge banaka, na kojoj su neuredni platiše i koja daje samo “negativne podatke” o klijentima.

Važnost financijskog planiranja

Zbog važnosti financijskog planiranja, u odjelu Progresa otvoren je i odjel financijskog posredovanja.

Pravovremena štednja i ulaganja za budućnost nezaobilazna su tema prilikom kreditnog zaduživanja, jer štednja je svojevrsna protuteža kreditima. Smatramo da je financijsko planiranje prvi korak za osiguranje dugoročne financijske stabilnosti klijenta.

U odjelu financijskog posredovanja možete potražiti i informacije o kreditnim i štednim alternativama kao što su povoljni stambeni krediti za međufinanciranje stambenih štedionica, ili investiranje u investicijske fondove, uz istovremeno osiguranje života.

Uz mnoštvo kreditnih linija, vrsta štednje i investicija na jednom mjestu, Progreso grupa predstavlja kompletan financijski servis za građane.

Dobar savjet za najkvalitetnije rješenje

Progreso grupa zapošljava 16 osoba. Najveći dio poslovanja odnosi se na kreditno posredovanje tvrtke, kazao nam je Marko Perić, voditelj tog odjela. “Građanima je danas kroz mnogo informacija i mnoštvo banaka teško pronaći najkvalitetnije rješenje za kredit.

Posebice ako je riječ o stambenom kreditu. Nije tu samo u pitanju izbor kredita na osnovu kamatne stope, za odabir najbolje ponude ovisi mnogo više kriterija pa čak i sigurnost i stabilnost banke. Na osnovu dobrog odabira mogu čak navesti i primjer po kojemu će klijent na kreditu od 70 tisuća eura u otplatnom roku uštedjeti čak deset tisuća eura”, navodi Perić.

Link na originalni članak: Glas Slavonije
Foto: Gojko Mitić

 

Komentari

  1. Sve ovo vaše poštivamn i svaka vam čast ali mene zanima dali ja. Mogunegdje ostvariti pozajmicu ili kredit s obzirom da imam zaštićeni račun imam vojnu mirovinu i mogao BiH plaćati dosta mjesečno ili direktno na račun ili uplatnicom mirovinu prijam preko hpb gdje god pitam još nisam ni kazao sta hoću odgovor ne može pozdrav svim vašim djelatnicima

    1. Poštovani,

      hvala Vam na javljanju.

      Nažalost, ako novim kreditom ne biste podmirili i blokadu koju imate, onda nemate mogućnosti za kredit.

      Možemo provjeriti imate li mogućnosti realizirati novi kredit iz kojeg bi zatvorili blokadu i dobili određeni iznos na ruke.

      Ostavite nam svoje podatke putem kreditnog obrasca, provjeriti ćemo što se može napraviti i javiti Vam se.

      Lijep pozdrav

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!