Croatia ukinula osiguranje kredita uslijed otkaza

Vijesti / Progreso grupa / 26/02/2014 / 0 komentar

Croatia osiguranje d.d., vodeće osiguravajuće društvo kada je u pitanju osiguranje otplate kredita građana Republike Hrvatske, stavilo je od 10. veljače 2014.  izvan snage pokriće kredita uslijed prestanka radnog odnosa za auto kredite u svim bankama.

Pokriće je podrazumijevalo otplatu najčešće šest mjesečnih obroka kredita, u slučaju da je korisnik ostao bez posla.

Otkazom u pokriću smatrala se nezaposlenost osiguranika koja je bila evidentirana pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a proizašla  je iz poslodavčeva  jednostranog otkaza ugovora o radu na neodređeno vrijeme, do kojeg je došlo bez krivnje i neovisno o volji  osiguranika.

Osiguranje u slučaju otkaza mogli su ugovoriti  korisnici kredita sa stalnim prebivalištem i mjestom rada u Republici Hrvatskoj, starosti između 18. i 61. godine, koji nisu bili na otkaznom roku, zaposleni na neodređeno vrijeme minimalno 12 mjeseci i osobe koje u posljednjih 12 mjeseci nisu bile dulje od 30 dana na bolovanju. Premija osiguranja uplaćivala se jednokratno iz kredita, a iznosila je i do 7,90 % od iznosa glavnice kredita. Specifično je po tome što se radilo o skupom osiguranju koje su banke najčešće ugovarale kod rizičnih klijenata, uključujući starije umirovljenike, zaposlene na određeno vrijeme, klijente koji se nalaze na bolovanju, zaposlenike u  poduzećima lošijeg poslovanja i sl., a koji nisu u pokriću.

Komentari

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!