Udžbenik Bankarstvo i osiguranje

Izašao novi udžbenik “Bankarstvo i osiguranje”

Iz medija / Progreso grupa / 13/03/2014 / 0 komentar

bankarstvo i osiguranjeProšlog je tjedna iz tiska izašao udžbenik Bankarstvo i osiguranje autorica Marijane Ivanov i Vere Maroshi.

Samim time provođenju financijske pismenosti indirektno na Svjetskom tjednu novca a direktno svakodnevno, pridružuje se i Progreso grupa, koja će u narednim mjesecima postati aktivni sudionik edukacije hrvatskog stanovništva na području financija.

Zadatak manifestacije Svjetski tjedan novca (Global Money Week) je podizanje svijesti i razine obrazovanja građana u području vođenja osobnih financija i financijskih usluga. Organiziranom i kontinuiranom edukacijom građana nastoji se podići razina financijske pismenosti, odnosno omogućiti građanima stjecanje financijske kompetencije nužne u svakodnevnom životu. Obrazovanje je nužno provoditi od ranog djetinjstva, te se od sljedeće školske godine financijska pismenost planira uvesti u sve škole kao dio građanskog odgoja.

Knjiga je namijenjena osposobljavanju učenika srednjih ekonomskih škola za rad u bankarstvu i osiguranju. Tekst udžbenika je korisno i lagano štivo koje omogućava svim građanima koji nisu ekonomske struke učenje o upravljanju osobnim financijama. Građani u knjizi imaju prilike upoznati način rada Hrvatskog bankovnog sustava, prednosti i mane bankarskih proizvoda i proizvoda osiguravajućih kuća; kao što su tekući računi, štedno ulagački proizvodi, kreditne kartice, krediti, životna osiguranja, zdravstvena osiguranja, osiguranja imovine, osiguranja od nezgode, odgovornosti i sl.

Financijsko obrazovanje je proces kojim građani podižu svoje razumijevanje financijskih sadržaja i proizvoda, te razvijaju vještine koje im omogućavaju da postanu svjesniji financijskih rizika i znaju kome se obratiti za pomoć s ciljem da poboljšaju svoju financijsku situaciju i nauče dobro upravljati novcem.

Komentari

Imate pitanje ili komentar? Tu smo!